Annonce
Ugeavisen Vejle

Sushibar fejrer nyt navn med 71 kilo tun

Torvehallernes sushirestaurant har skiftet navn til Oasia - sushi & wok. Det blev markeret med 71 kilo tun. Foto: Flemming Larsen
Torvehallernes ejere har bygget om i alle 20 år, de har ejet det vejlensiske forlystelsesetablissement. Seneste tiltag er et nyt wokkøkken.

Vejle: Oasia - sushi & wok.

Det er det nye navn på den kendte, vejlensiske sushi- og takeawayrestaurant på Kirketorvet, der siden 2015 har heddet Bar´sushi.

- Som gæst i Oasia vil man både kunne nyde sushi og wok i restauranten og som takeaway. Selv om vi igennem årene har lært mange gæster at nyde sushi, er der stadig en del, der ikke ønsker havets fristelser, og med wokkonceptet favner vi nu alle vores gæster, fortæller Terje Thesbjerg, direktør i Torvehallerne.

Annonce

Han nævner, at wokretterne blandt andet kommer til at bestå af majskyllinger og krogmodnet oksefilet.

Satser på kvalitet

For Terje Thesbjeg og restaurantens personale har det været en spændende proces at udarbejde et nyt menukort til Oasia - sushi & wok.

Tun til sushi

I forbindelse med navneskifte og åbningen af OASIA - sushi & wok fik restauranten leveret en 71 kilo tung, bæredygtig blåfinnet tun fra FGS Food.

Fisken er opdrættet hos Kali Tuna´s havdambrug i Adriaterhavet.

Tunen ankom på til restauranten på åbningsdagen, og blev herefter skåret op og indfrosset efter alle kunstens regler.

Grundet restriktionerne for fangst af blåfinnet tun, tilbyder restauranten primært med gulfinnet tun fanget syd for Ækvator.

Det specielle ved at få en hel fisk, er blandt andet at køkkenchefen kunne udskære Otoro-fileten, hvilket er det dyreste og mest eftertragtede stykke fra den store tun. Ud af de 71 kilo udgjorde Otoro fileten kun omkring 1,2 kilo. Prisen per kilo på Otoro-fileten fra blåfinnet tun ligger fra cirka 1.500 kroner og op til 100.000 kroner, alt efter kvalitet og fedtindhold.

I alt kom der cirka 45 kilo kød ud af udskæringen.

- Vi har haft mange smagselementer i spil, og resultatet er blevet godt. Stamkunderne på Kirketorvet skal vænne sig til nye retter og navne, og det gælder såvel de enkelte sushiruller som wokretterne på menukortet, fortæller Terje Thesbjerg.

Annonce

Nyt wokkøkken

I restauranten, hvor der før var chef's table, er køkkenet blevet udvidet med et åbent wokkøkken, hvor gæsterne kan følge tilberedningen af råvarerne.

Med det nye navn og nyt køkken ønsker Torvehallerne også at satse på wokretter. PR-foto

Torvehallerne rummer udover en megalounge og ginbar, tre a la carte-restauranter:  Jacobsen - dansk spisehus og take away, Bistecca - italian bistro & steak og Oasia - sushi & wok.

Annonce

Har bygget om i 20 år

Da Torvehallerns ejere, Steen B. Jacobsen og Terje Thesbjerg, overtog stedet, var det oprindelige koncept at lave et forlystelsesetablissement med flere restauranter og barer, og efter 20 års drift er konceptet udført.

- Vi føler, at vi har bygget om i de 20 år, vi har været i Torvehallerne, og nu er missionen fuldført. Målet har været oplevelser for vores gæster, hvor man begynder med en aperitif i vores megalounge, nyder menuen fra sit favoritkøkken og slutter af med en cocktail eller en gin og tonic i ginbaren, siger Terje Thesbjerg.

Han har i forbindelse med underholdningen lavet en aftale med Thomas Bennedsen, stifter af myselfie og DJ firmaet Thunderpower.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Vejle

Kendt ansigt er ny chef: Team Jensen styrer butik og webshop

Annonce
Annonce
Ugeavisen Vejle

Tag på tur i Egtvedpigens kulinariske fodspor: Læs her om syv lokale lækkerier med forbindelse til bronzealderen

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vejle

Frisør bytter salon ud med sejlbåd: Familie sætter kurs over Atlanterhavet

Ugeavisen Vejle

Jens' økologiske mikrobageri har været en bragende succes: - Jeg kan ganske enkelt ikke følge med

Ugeavisen Vejle

Fransk dessertkage med kirsebær

Ugeavisen Vejle

Kom til salmesang på Kirketorvet

Ugeavisen Vejle

Ugens foto: Stort varehus i Sønderbrogade

Ugeavisen Vejle

Ann Malene behandler fra Danmarks - måske - mest idylliske udsigt

Ugeavisen Vejle

Derfor går de med: Erfarne restauratører opgiver deres burgerkæde for at lære vejlenserne at spise socialt

Ugeavisen Vejle

40 mand holder øje med dig: Hammeren falder, når lovgivningen ikke overholdes

Ugeavisen Vejle

Pyrenæerne for en verden uden sklerose: Brian fra Vejle cykler til tops for forskningens skyld

Ugeavisen Vejle

Stadig billetter tilbage: Portvinsfesten er for kendere og nybegyndere

Ugeavisen Vejle

Der må være ens regler for alle

Ugeavisen Vejle

Frisørsalonen på Enghavevej skifter ejer

Ugeavisen Vejle

Lasse Madsen klar med one man show i musikteatret

Ugeavisen Vejle

Kunstner deler kreative tip: Sådan giver du genbrugsguld nyt liv

Ugeavisen Vejle

Gratis tur i et af Vejles ældste huse: Sct Nicolai kirke genoptager rundvisning med guide

Ugeavisen Vejle

Kan' De li' østers?: Gourmetkokke fra Vejle deltager i konkurrence på Rømø om at blive "Årets Østerskok"

Ugeavisen Vejle

Vild med dans: Hip hop forbi biblioteket og lær at danse

Ugeavisen Vejle

Birgittes drøm om dyrevelfærd og bæredygtighed er vokset: Den lille Bondegård er et gastronomisk åndehul

Ugeavisen Vejle

Her bliver du våd, når du læser: Dyk ned i en god bog

Ugeavisen Vejle

Unge vejlensere havde for lange vagter på fritidsjobbet

Ugeavisen Vejle

Irmas brevkasse: Døtre peger ting ud - og skændes om, hvem der skal arve hvad

Annonce