Annonce
Ugeavisen Vejle

Sushibar fejrer nyt navn med 71 kilo tun

Torvehallernes sushirestaurant har skiftet navn til Oasia - sushi & wok. Det blev markeret med 71 kilo tun. Foto: Flemming Larsen
Torvehallernes ejere har bygget om i alle 20 år, de har ejet det vejlensiske forlystelsesetablissement. Seneste tiltag er et nyt wokkøkken.
Annonce

Vejle: Oasia - sushi & wok.

Det er det nye navn på den kendte, vejlensiske sushi- og takeawayrestaurant på Kirketorvet, der siden 2015 har heddet Bar´sushi.

- Som gæst i Oasia vil man både kunne nyde sushi og wok i restauranten og som takeaway. Selv om vi igennem årene har lært mange gæster at nyde sushi, er der stadig en del, der ikke ønsker havets fristelser, og med wokkonceptet favner vi nu alle vores gæster, fortæller Terje Thesbjerg, direktør i Torvehallerne.

Han nævner, at wokretterne blandt andet kommer til at bestå af majskyllinger og krogmodnet oksefilet.

Annonce

Satser på kvalitet

For Terje Thesbjeg og restaurantens personale har det været en spændende proces at udarbejde et nyt menukort til Oasia - sushi & wok.

Tun til sushi

I forbindelse med navneskifte og åbningen af OASIA - sushi & wok fik restauranten leveret en 71 kilo tung, bæredygtig blåfinnet tun fra FGS Food.

Fisken er opdrættet hos Kali Tuna´s havdambrug i Adriaterhavet.

Tunen ankom på til restauranten på åbningsdagen, og blev herefter skåret op og indfrosset efter alle kunstens regler.

Grundet restriktionerne for fangst af blåfinnet tun, tilbyder restauranten primært med gulfinnet tun fanget syd for Ækvator.

Det specielle ved at få en hel fisk, er blandt andet at køkkenchefen kunne udskære Otoro-fileten, hvilket er det dyreste og mest eftertragtede stykke fra den store tun. Ud af de 71 kilo udgjorde Otoro fileten kun omkring 1,2 kilo. Prisen per kilo på Otoro-fileten fra blåfinnet tun ligger fra cirka 1.500 kroner og op til 100.000 kroner, alt efter kvalitet og fedtindhold.

I alt kom der cirka 45 kilo kød ud af udskæringen.

- Vi har haft mange smagselementer i spil, og resultatet er blevet godt. Stamkunderne på Kirketorvet skal vænne sig til nye retter og navne, og det gælder såvel de enkelte sushiruller som wokretterne på menukortet, fortæller Terje Thesbjerg.

Annonce

Nyt wokkøkken

I restauranten, hvor der før var chef's table, er køkkenet blevet udvidet med et åbent wokkøkken, hvor gæsterne kan følge tilberedningen af råvarerne.

Med det nye navn og nyt køkken ønsker Torvehallerne også at satse på wokretter. PR-foto

Torvehallerne rummer udover en megalounge og ginbar, tre a la carte-restauranter:  Jacobsen - dansk spisehus og take away, Bistecca - italian bistro & steak og Oasia - sushi & wok.

Annonce

Har bygget om i 20 år

Da Torvehallerns ejere, Steen B. Jacobsen og Terje Thesbjerg, overtog stedet, var det oprindelige koncept at lave et forlystelsesetablissement med flere restauranter og barer, og efter 20 års drift er konceptet udført.

- Vi føler, at vi har bygget om i de 20 år, vi har været i Torvehallerne, og nu er missionen fuldført. Målet har været oplevelser for vores gæster, hvor man begynder med en aperitif i vores megalounge, nyder menuen fra sit favoritkøkken og slutter af med en cocktail eller en gin og tonic i ginbaren, siger Terje Thesbjerg.

Han har i forbindelse med underholdningen lavet en aftale med Thomas Bennedsen, stifter af myselfie og DJ firmaet Thunderpower.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vejle

Mød de to forfatteren bag bogen om Albert Bertelsen: Museumslederen og kulturjournalisten har tilbragt mange timer sammen med Vejles store maler

Ugeavisen Vejle

To hovedroller ved Kaffe-koncert

Annonce