Annonce
Ugeavisen Vejle

Syge børn hjælpes ud af hospitalsengen og ensomheden: Heltene, der spreder smil, sjov og leg for indlagte børn, fik 50.000 kroner

Det var en glad Arne Kristensen, partner i EDC Erhverv Poul Erik Bech Vejle, der overrakte de 50.000 kroner til Henriette Madsen, generalsekretær hos Børneulykkesfonden og Legeheltene. Foto: Flemming Larsen
Legeheltene arbejder for at skabe mere leg og bevægelse for de ca. 60.000 børn mellem 1 og 14 år, der hvert år indlægges i Danmark.

Vejle: For mange syge og indlagte børn er tiden på hospitalet tæt forbundet med inaktivitet og ensomhed.

Det har fået Børneulykkesfonden til at danne Legeheltene, som kommer det enorme problem i møde. Legeheltene tager ud på hospitaler rundt om i landet og igangsætter bevægelseslege og aktiviteter med de indlagte børn. Formålet er at skabe en mere aktiv og social hverdag for børnene ved at få dem op af deres sygesenge og ud af hospitalsstuerne.

Og derfor var Arne Kristensen, partner i EDC Erhverv Poul Erik Bech Vejle, glad for at kunne overrække 50.000 kroner til netop Legeheltene.

Annonce

Det skete ved en middag på Munkebjerg Hotel, hvor der også blev holdt en velgørenhedsauktion, og overskuddet herfra gik ligeledes til heltene.

Gør en forskel

- Legeheltene gør en aktiv forskel for indlagte børn. De hjælper dem ud af hospitalssengen og ensomheden, og ind i det sociale og aktive fællesskab med de andre børn. De spreder smil og glæde et sted, hvor der virkelig er brug for det. Ethvert barn har ret til et aktivt og socialt liv, og jeg er stolt over, at vi med overskuddet fra mæglervirksomheden, kan støtte dette vigtige arbejde som Legeheltene udfører.

- Man kan tydeligt mærke, at medarbejderne hos Legeheltene brænder for sagen, og man er ikke et sekund i tvivl om, at deres tilstedeværelse på hospitalerne gør en enorm forskel for børnene, forklarede Arne Kristensen.

Legeheltene

Legeheltene leger fast hver uge på i alt 15 hospitaler i Danmark og på Færøerne, hvor de både leger i børneafdelingernes fællesområder og besøger de børn, som af forskellige årsager ikke har mulighed for at komme ud af hospitalssengen.

Her udfordrer de børnene og stimulerer dem via bevægelseslege, som også bidrager til at drive børnenes fysiske, psykiske og sociale udvikling i en positiv retning.

Donationen på de 50.000 kroner blev modtaget af  Henriette Madsen, generalsekretær hos Børneulykkesfonden og Legeheltene.

- Legeheltene arbejder for at skabe et frirum for de syge og indlagte børn, hvor hele omdrejningspunktet er leg, bevægelse og andre ting, som gør børnene glade og får dem ud af hospitalssengene. Det er vigtigt for dem, at sygdommen træder lidt i baggrunden for en stund, så de får et frirum, hvor der er plads til at have store armbevægelser, at bokse rundt og hygge sig med de andre børn på stuen. Det er et frirum, hvor de kan få nye venskaber og gemme ensomheden lidt væk.

- Vi kan mærke, at børnene glæder sig til, at Legeheltene kommer. Det er noget, de kan se frem til i en hverdag, der ofte ikke vil være præget af mange smil og lege. Vores dygtige og fagligt kompetente ansatte gør et stort stykke arbejde for børnene og deres pårørende. Derfor er vi meget taknemmelige for donationen fra Poul Erik Bech Fonden, der vil hjælpe os med at troppe hyppigere op på hospitalerne og hjælpe endnu flere børn i fremtiden, sagde Henriette Madsen

Annonce
Annonce
Ugeavisen Vejle

Vejlenser kørte ikke stærkt nok: Kevin levede ikke op til egne forventninger

Annonce
Annonce
Ugeavisen Vejle

Sandwich og fritter som du sjældent har smagt dem: Ny bod fylder street food helt op

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vejle

Jeg er åbenbart for gammel til T-shirts: Sandheden er ilde hørt

Ugeavisen Vejle

Tillykke til Betty og Kirsten: Her er årets frivillige ildsjæle

Ugeavisen Vejle

Nu kan du opleve en bæredygtig bydel: Vejle har haft fokus på Arkitekturens dag siden 1972

Ugeavisen Vejle

Spænding udløst: To unge forfattere får hver 50.000 kroner

Ugeavisen Vejle

Bøn fra Vejle-restauratører: Lad os holde jul i oktober på en hverdag

Ugeavisen Vejle

Hestepigen skifter gear: Louisiana fra Vejle går efter sæde i McLaren-racer med 452 hestekræfter under hjelmen

Ugeavisen Vejle

Nye rækkehuse i hastigt voksende landsby er klar til udlejning

Ugeavisen Vejle

En succes for 54 Vejle-butikker: Vejlenserne har købt 76.000 lykkeposer i år

Ugeavisen Vejle

Biblioteket anbefaler: Frede og Selma sætter spot på børns følelser og hverdagsliv

Ugeavisen Vejle

Irmas brevkasse: Han kaldte mig en møgkælling

Ugeavisen Vejle

Ny, lille kortfilmsfestival blev løbet over ende - der kom tusindvis af film ind fra hele verden

Ugeavisen Vejle

Maden i mit liv: Her har du opskriften på en lækker sæsonbetonet ret

Ugeavisen Vejle

Ugens foto: Larm og ræs på Nørremarken

Ugeavisen Vejle

Ny vandrerute på 170 kilometer har et budskab: Gå fra bøvlet by til den lette løsning

Ugeavisen Vejle

Ford Mustang er en spændende elbil: Lidt for meget vrinsk, men med lidt for lidt lyd

Ugeavisen Vejle

Dyrene er væk fra stalden: Nu gives der i stedet liv til hundeportrætter, natur og dåser på papir

Ugeavisen Vejle

80 år er ingen alder: Helt anderledes end alle de andre

Ugeavisen Vejle

Japanske skønheder med flotte former: Svenn fra Vejle solgte for millioner af kroner af dem, og der var blomster til fruerne

Ugeavisen Vejle

Skoleelever med til at redde restaurationsbranchen: Det er megafedt at lave mad, siger Liv Kynde, og hun har ikke noget imod skæve arbejdstider

Ugeavisen Vejle

Ugens læserfoto: Her er der plads til alle

Ugeavisen Vejle

Hva' siger manden, Misse? To kvinder har forladt deres chefstillinger i stor kæde - nu vil de bygge deres egne forretninger op

Annonce