Annonce
Ugeavisen Vejle

Tag med til Dyrehaven og Runkenbjerg

På naturturen torsdag 13. februar kan du opleve det storslåede landskab både i de flade enge langs åen og fra toppen af Runkenbjerg. PR-foto
Det er næsten helt forårsagtigt, når man bevæger sig ud i naturen for tiden, og både planter og dyr er da også allerede i forårshumør. Oplev det med naturvejleder Finn Lillethorup i vinterferien.
Annonce

Vejle: Tirsdag 11. februar klokken 10 er der mulighed for at tage med naturvejleder Finn Lillethorup på en tur gennem Dyrehaven i Nørreskoven i Vejle. På turen har deltagerne mulighed at komme tæt på nogle af de 50 dådyr og 10 sikahjorte, som bor i Dyrehaven.

Her midt på vinteren er der stille og roligt i Dyrehaven efter at dyrene har været i brunst i oktober-november. I vinterperioden er der ikke naturligt foder nok i skovbunden, og dyrene er derfor afhængige af at blive fodret. Tidligere kunne publikum fodre dyrene, men da der har været mange kedelige episoder med at dyrene har fået forkert kost og at folk er kommet til skade ved nærkontakten med dyrene, så er det i dag ikke længere tilladt at håndfodre dyrene.

Torsdag den 13. februar klokken 10 går turen til det imponerende Runkenbjerg i Vejle Ådal.

- På turen skal vi følge den gamle jernbane mellem Vejle og Vandel (Bindeballestien) fra det tidligere trinbræt ved Lihmskov et stykke gennem ådalen. Vi vil bevæge os gennem landskabet med udsigt til Vejle Å og Runkenbjerg. Når vi er kommet et stykke ud i landskabet, vil vi forlade stien og bevæge os ud i terrænet, hvor vi skal ned over engene til Vejle Å. På denne årstid er engene godt fugtige, og det anbefales derfor at have fodtøj på til turen. Vi skal selvfølgelig også bestige det høje bjerg og nyde udsigten over ådalen, lyder det fra Økolariet.

Det er gratis at deltage på turene, og der er ingen forhåndstilmelding. Se mere på Økolariets hjemmeside.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Vejle

Nøgne værker i Havnegade

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vejle

Jacob Bank bliver professionel

Ugeavisen Vejle

Tag på snapse-urtetur på heden

Annonce