Annonce
Ugeavisen Vejle

Tag på en tidsrejse: Jernaldermarkedet i Vingsted slår portene op

- Vi har god plads til at holde afstand, og masser frisk luft i landsbyen. Kapaciteten er begrænset, så køb jeres billetter på forhånd på vejlemuseerne.dk/jernaldermarked. Foto: Jernaldermiljøet i Vingsted.
Besøg jernaldermarkedet i weekenden 12. og 13. juni. Det er to dage fyldt med liv og aktiviteter for både børn og voksne.

Vingsted: Sommeren er over os, og livet - som vi kendte det før corona - begynder så småt at vende tilbage. Det traditionsrige jernaldermarked i Vingsted åbner igen landsbyen for håndværkere og handlende fra nær og fjern 12. og 13. juni.

Værksteder og boder med historisk håndværk i højsædet fylder landsbyen med markedsstemning, og huse og værksteder slår dørene op for forskellige aktiviteter og smagsprøver på jernaldermad.

Masser børneaktiviteter

Børn kan lave en læderpung og fylde den med små ting , de laver i de forskellige værksteder. Man kan blandt andet smede, snitte, væve og lave amuletter.

Man kan besøge historiefortællerens telt, og på kamppladsen er der både bueskydning og kamplege. Alt sammen under kyndig vejledning af Jernaldermiljøets formidlere og frivillige.

Alle børneaktiviteter er inkluderet i billetten.

Annonce

Mad og markedsstemning

Markedets stadeholdere viser deres historiske håndværk og varer frem. De besøgende kan gå på opdagelse i træudskæringer, helbredende urter, glasperler, rav, håndsmedede knive og meget mere.

Der er gris over ild på Jernaldermarkedet. Foto: Jernaldermiljøet i Vingsted

- Ved jernaldergårdenes ildsteder laver vi lækker jernaldermad. Du kan selv være med og der er naturligvis små smagsprøver. Til at stille den ægte sult er I velkomne til at medbringe en madkurv, eller købe et solidt måltid hos Jelling Bryghus, der sørger for at ingen kommer til at hverken sulte eller tørste, lyder det fra Jernaldermiljøet i en pressemeddelelse.

Annonce

Kom trygt

- Vi har god plads til at holde afstand, og masser frisk luft i landsbyen. Derudover har vi begrænset kapaciteten i år, så vi er sikre på ikke at blive for mange mennesker. Husk, at der skal vises corona-pas ved indgangen.

Jernaldermarked

Sted: Jernadermiljøet i Vingsted, Skyttevej 12, Bredsten.

Tid: Lørdag 12. og søndag 13. juni. Begge dage klokken 10 til 16.

Pris: Voksne 80 kroner. Børn 60 kroner (0-4 år gratis).

Køb billetter på forhånd på vejlemuseerne.dk/jernaldermarked.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

Irmas brevkasse: Datter vil ikke spise

Annonce