Spegepølse, kage, ost, vin - og mere til. På Egtved-egnen kan man godt spise sig mæt i lokale produkter, der alle har forbindelse til historien om Egtvedpigen.
Copy link address
Christina Møgelvang Mosegaard chmo@jfmedier.dk
Annonce
Del med andre:
Copy link address
-
I Egtved kan man nærmest samle sammen til en hel tapas med vin, ost, brød, spegepølser, kage, øl og mjød - der altsammen har referencer til Egtvedpigen. Foto: Christina M. Mosegaard -
Osten har navnet Egtvedpigen. Foto: Christina M. Mosegaard -
Bagermester Dan Mejsner fra Egtved Bageri By Mejsner har skabt Egtvedpigens kage, som blev lanceret på Egtvedpigens dag 12. juni. Foto: Christina M. Mosegaard -
Hos Røgeriet Egtved har de fremstillet to varianter af Egtvedpigen spegepølse. I den ene er der et såkaldt jægermix, og den anden har et strejf af chili. Foto: Christina M. Mosegaard -
Etiketterne til vinen er designet af «Egtvedpigen» Heidi Søgaard Sloth, hvor illustrationen af Egtvedpigen har samme udtryk som de figurer af cortenstål og messing, som står ved indfaldsvejene ved Egtved. Foto: Christina M. Mosegaard -
Egtvedpigens brød er blevet Egtveds signaturbrød. Foto: Christina M. Mosegaard -
Egtvedpigens Bryg er skabt i samarbejde med Nationalmuseet. Foto: Christina M. Mosegaard -
Egtved Mjød. En koncentreret smag af bronzealderens urter og bær. Foto: Christina M. Mosegaard