Annonce
Ugeavisen Vejle

Taxiselskab vil skabe tryghed

Tirsdag var der travlhed på monteringsværkstedet RTT, Haderslevvej i Vejle. 50 taxier fra hele det sydjyske område blev monteret med plexiglas og en række andre tryghedsskabende tiltag. Foto: Dantaxi
Et af Vejles taxiselskaber, Dantaxi, der har kørt i byen siden 1. januar, monterer afskærmning mellem passager og chauffør.
Annonce

Vejle: Taxiselskabet Dantaxi, der etablerede sig i Vejle ved årsskiftet, har taget en række initiativer med det formål at fremme trygheden for passageren og chaufføren. Tirsdag var der travlhed på monteringsværkstedet RTT, Haderslevvej i Vejle. 50 taxier fra hele det sydjyske område blev monteret med plexiglas og en række andre tryghedsskabende tiltag. Travlheden med monteringen fortsætter de næste dage. Selskabet forventer, at alle biler er klar med de ekstra COVID-19-tiltag senest den 2. juni.

Ifølge Dantaxis kommercielle direktør, Vibeke Wolfsberg, kommer initiativerne i erkendelse af, at mere normale forhold i branchen næppe indfinder sig foreløbig, og at fokus i en længere periode vil være på tryghed: - Taxiselskaberne har siden krisens start ligget noget nær underdrejet, og da det så værst ud, var tre ud af fire taxiture ganske enkelt forsvundet. Det er vores vurdering, at der i tiden fremover vil være fokus på tryghed på hele persontransportområdet, forklarer direktøren i en pressemeddelelse.

I en taxien kan man rejse alene uden medpassagerer.

- Vi kan derfor tage andre forholdsregler for at begrænse smitte, end det for eksempel kan lade sig gøre i en bus eller i et tog. Noget af tidsrummet mellem kørslerne udnytter vi til at rengøre kontaktfladerne, så hver ny kunde træder ind i en ren, afsprittet taxi, siger Vibeke Wolsberg. Afskærmningen er ikke den eneste nye foranstaltning. De 25 Dantaxi vogne i Vejle får desuden monteret håndspritdispenser, og mærkater på sideruderne fortæller kunderne, at deres taxi kører med ekstra COVID-19-tiltag.

Til chaufføren stilles der udvidede krav til rengøring og afspritning af alle kontaktflader i og uden på taxien.

Selskabet forventer, at alle biler er klar med de ekstra COVID-19-tiltag senest den 2. juni. Foto: Dantaxi
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce