Annonce
Ugeavisen Vejle

Tidligere borgmester: Det handler om at få enderne til at nå sammen

Arne Sigtenbjerggaard er glad for jobbet som rådgiver inden for handel med  landbrugsejendomme for EDC Mæglerne i Videbæk. I corona-året 2020 var han med til at formidle syv handler, heraf to minkfarme. Foto: Mette Mørk
Vejles tidligere borgmester Arne Sigtenbjerggaard befinder sig godt i sit nye job som landbrugsrådgiver. Akkurat som i politik handler salg af landbrugsejendomme om at få enderne til at nå sammen.

Vejle: - Jeg er den, som både sælgere og købere taler med. Det handler om at få enderne til at nå sammen.

Det er budskabet fra Arne Sigtenbjerggaard, der som tidligere borgmester - først fem år i Jelling og senere syv år i Vejle, er vant til at få enderne til at nå sammen.

- Det er fire år siden, jeg overlod jobbet til Jens Ejner (nuværende borgmester, red.). Og allerede inden jeg afleverede borgmesterkæden og nøglerne til  borgmesterkontoret, havde jeg planlagt mit arbejdsliv efter jobbet som politiker.

Annonce

- Opbremsningen måtte ikke blive for hård. Jeg skulle have noget at give mig til, overgangen fra lange arbejdsdage og kimende telefoner ville blive for stor, hvis jeg ikke selv tog initiativ, forklarer Arne Sigtenbjerggaard, der er glad for at have noget at stå op til.

Kort efter at borgmesterkæden var overdraget til en ny Venstre-mand, fik Sigtenbjerggaard endnu en gang en henvendelse fra Poul Erik Nielsen, en gammel kammerat fra soldatertiden hos husarerne. Han henvendte sig med et tilbud om at blive ansat i firmaet EDC Mæglerne i Videbæk.

De kunne godt bruge en tidligere borgmester til formidling af landbrugsejendomme.

Et spændende job

- Det hænger sikkert sammen med, at jeg er født og opvokset på landet og har arbejdet i landbruget, inden jeg senere blev lærer og borgmester. Jeg er ansat som formidler af landbrugsejendomme i Vejle og Hedensted kommuner. Jeg er glad for jobbet, for akkurat som det er i politik og med jobbet bogmester, handler det om at få enderne til at nå sammen.

- Det er en stor beslutning at sælge sin gård. Det er ikke bare en virksomhed, det er i mange tilfælde et fødehjem eller i hvert fald børnenes fødehjem, der er til salg. Det skal tales grundigt igennem. Det handler om at finde den rigtige køber, det er med til at give sælger ro i maven. Og så er der også store beløb på spil. Priserne på de landbrugsejendomme, jeg har været med til at formidle salget af, har ligget på mellem tre og 10 millioner kroner, fordi jordloddet til gården er på mellem 10 og 120 hektar, forklarer Arne Sigtenbjerggaard.


Jeg er ansat som formidler af landbrugsejendomme i Vejle og Hedensted kommuner. Som i jobbet som bogmester, handler det om at få enderne til at nå sammen.

Arne Sigtenbjerggaard, formidler af lanbrugsejendomme for EDC Mæglerne i Videbæk


Hans store netværk som tidligere borgmester betyder, at han har kontakter over hele landet.

- Det falder fint i tråd med, at vores firma - især når det drejer sig om landbrugsejendomme - arbejder over hele landet. Lige nu har vi landbrug til salg i hele Jylland, men også på Fyn og Sjælland og sågar på Lolland, siger Arne Sigtenbjerggaard, der efter fremvisningerne, de mange snakke og formidlingen, overdrager afslutningen af handlen til en professionel mægler.

Annonce

Et travlt år

Selv om man skulle tro, at coronapandemien ville sætte en dæmper på interessen for at sælge landbrugsejendomme, kan Vejle Kommunes tidligere borgmester se tilbage på et travlt år.

- Vi har solgt i alt 392 ejendomme, heraf 107 landbrugsejendomme. Jeg har været med til at formidle otte af ejendommene, blandt andet to minkfarme, siger Arne Sigtenbjerggaard.

Men selv om Arne Sigtenbjerggaard har haft et travlt år som formidler af landbrugsejendomme, er der dog fortsat tid til et spil golf og til at passe sine forskellige bestyrelsesposter.

Arne Sigtenbjerggaard er formand for Hospice i Vejle, og derudover er der bestyrelsesposterne i blandt andet Skydebaneforeningen Danmark, Jelling Lokalhistoriske Forening og Billund Travbane.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce