Annonce
Ugeavisen Vejle

To af fremtidens popstjerner gæster Jelling Musikfestival

Poptalenterne Clara og Jung spiller på Jelling Musikfestival i 2020. Fotos: Birgitte Carol Heiberg og pressefoto
Begge kunstnere fik i 2019 et gennembrud i den danske musikbranche med populære radio- og streamninghits. I pinsen lægger de vejen forbi Jelling Musikfestival.
Annonce

Jelling: Efter at have offentliggjort både danske og internationale musikere fra de øverste hylder, er Jelling Musikfestival nu klar med to kunstnere fra kategorien med fremadstormende poptalenter.

Det drejer sig om 19-årige Clara Toft Simonsen, kendt under kunstnernavnet Clara, samt den topaktuelle indiepop-trio Jung, som de fleste radiolyttere formentlig kan genkende, når de hører deres musik.

Clara og Jung kommer dermed i Jelling Musikfestival pulje af navne, som indtil videre tæller Duran Duran (UK), Passenger (UK), Lukas Graham, Alphabeat, Spleen United, Malurt og Jacob Dinesen.

19-årige Clara Toft Simonsen er århusianskfødt og niece af forfatter Renée Toft Simonsen og sanger Thomas Helmig. Arkivfoto: Birgitte Carol Heiberg
Annonce

Synger på engelsk og dansk

De to seneste navne, Clara og Jung, er begge to såkaldte upcomings.

Clara indgik allerede som 15-årig en udviklingskontrakt med Sony Music. Som 18-årig udgav hun debutalbummet August Eighteen. Her er sange som "What They Say", "Good To You" og "Crazy" blev store hits, hvis man kigger på hitlisterne hos radioer og streamningstjenester. Sidste år vandt hun i øvrigt prisen som årets nye danske navn ved Danish Music Awards i 2019. I marts udkommer et nyt album.

Jung kom ud af det blå i efteråret med singlerne "Jeg Skal Nok Vente" og "Hun Kommer Tilbage", der var P3’s Uundgåelige i september 2019. Debutalbummet er endnu ikke udkommet, men trioen har alligevel formået at fylde spillestederne Voxhall i Aarhus samt Hotel Cecil og VEGA i København. Bandet har rødder i Frederikssund og Middelfart og består af Michael Hovmand på keyboard, guitarist Sigurd Boesen og Jonas Jung bag mikrofonen.

Jelling Musikfestival foregår fra 28. til 31. maj.

"Med deres stemningsmættede, dansksprogede popsange med elektroniske elementer og inspiration fra 80’er-rock håber bandet i al beskedenhed at samle generationerne," skriver Jelling Musikfestival om Jung. Pressefoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vejle

Jazzmusik i Bredsten Kirke

Ugeavisen Vejle

Klør det dernede?

Ugeavisen Vejle

Svedig blues i Bygningen

Ugeavisen Vejle

Klar til boligkigger-weekend

Annonce