Annonce
Ugeavisen Vejle

To kammerater sagde deres job op efter et hyggeprojekt: Nu lever de af deres gode idé

At producere sildebensborde er et håndværk, der kræver værktøj - og ikke kun det elektriske. Foto: Lars Saugbjerg
SaDa Design På Jens Grøns Vej i Vejle producerer håndlavede møbler i egetræ. Det var lidt af et tilfælde, at de to iværksætterne Søren Sasse og Jimmi Dalsgaard drog ud på deres erhvervseventyr - men pludselig gik det stærkt. I dag har de to håndværkere hænderne fulde.

Vejle: Duften af træ hænger i værkstedet, og der ligger savspåner på gulvet. Værktøjet er placeret rundt på væggene og arbejdsbordene, klar til til brug, og der ligger konstant et nyt projekt klar til forarbejdning.

Vi befinder os på Jens Grøns Vej i Vinding, hvor virksomheden SaDa Design har slået sig ned. Det er et forholdsvist nyt firma, men der er travlt. De to iværksættere, Søren Sasse og Jimmi Dalsgaard, er i gang med et erhvervseventyr, der tog sin begyndelse for godt et år siden.

- Det startede med et hyggeprojekt, lyder det fra de to kompagnoner, der har kendt hinanden siden barnsben.

Annonce

Projektet handlede om et sildebensbord. For år tilbage fremstillede Jimmi Dalsgaard sit eget sildebensbord, og hans kammerat - Søren Sasse - fik et godt øje til det.

- Jeg ville også have et sildebensbord, så i sensommeren 2020 gik vi i gang med at producere det. Og når vi nu var i gang, kunne vi lige så godt lave to borde - i håb om at kunne sælge det ene, fortæller Søren Sasse.

Det var ikke spor svært at sælge bordet. Det tog kun to dage.

Voksede ud af rammerne

- Der var et marked. Vi satte en annonce op på Facebook - "specialdesignede sildebensborde" - og efterspørgslen steg og steg. Der var kunder med det samme. Vi blev ret overraskede, lyder det fra Jimmi Dalsgaard.

Det er sildebensborde, som SaDa Design er specialister i, men virksomheden kan også levere plankeborde, skriveborde og andre unikke produkter. PR-foto

De to kammerater havde begge fuldtidsarbejde, men fandt alligevel tid til at gå i gang med produktionen.

- Efter en måned lejede vi et værksted på Ribe Landevej. Her var vi kun i tre måneder, for det blev for småt. Så vi rykkede op til Jens Grøns Vej i Vinding, hvor vi nu både har showroom og værksted, fortæller 31-årige Søren Sasse.

Produktionen har taget fart. Håndlavede sildebensborde er efterspurgte, opdagede Søren Sasse og Jimmi Dalsgaard. Foto: Lars Saugbjerg

Før SaDa Design arbejdede Søren som entreprenør-mekaniker og hobbysnedker. Jimmi har en baggrund som tømrer, og han har også arbejdet med handel og salg.

Annonce

Sagde jobbene op

I uge syv 2021 tog Jimmi Dalsgaard ferie. Det gjorde han også ugen efter, hvor han kontaktede sin arbejdsgiver med beskeden om, at han ikke kom tilbage.

Kort tid efter fulgte Søren Sasse kammeratens eksempel.

- Og så har det bare kørt derfra...

Ordrebogen voksede. I begyndelsen kun med sildebensborde, men efterhånden kom der også andre opgaver til, for eksempel plankeborde, specialdesignede borde og produkter med sten og linoleum samt køkkeninteriør.

Der er et eller andet fantastisk ved sildebensborde. Når det er færdigproduceret og får den sidste olie, så lever det.

Søren Sasse, SaDa Design

- Hvis kunden ønsker et håndlavet, unikt bord med særlige mål, kan vi opfylde det. Det kunne være et skrivebord, der passer i et hjørne eller vindueskarm, forklarer 34-årige Jimmi Dalsgaard.

Kunden kan selv vælge bordben og oliefarve, og virksomheden anvender kun FSC certificeret godkendt træ.

Annonce

Sene aftener

Mange drømmer om at tage springet; forfølge sin drøm. Og det skal være lysten, der driver værket.

- Det skal være sjovt, og det er det. Men det er også hårdt. Det sjove ligger selvfølgelig i selve arbejdet med bordene, ikke to er ens. Og stemningen på værkstedet fungerer, vi har det fedt. Det er også fantastisk at aflevere den færdige opgave til kunden - og opleve glæden og begejstringen.

- Det hårde ligger blandt andet i arbejdsmængden. De sene aftener. Man bliver jo bare ved med at køre på 60-70 timer om ugen. Som selvstændig skal baglandet i hvert fald være i orden, for det er svært at vende sig væk fra virksomheden, når det er ens egen. Dermed kan familielivet blive sat på prøve, lyder det fra de to erhvervsdrivende.

Annonce

Leveringstid

Der skal smedes - eller i dette tilfælde snedkereres - mens jernet er varmt.

- Vi ridder på en bølge, og har egentlig ikke sat os et bestemt forretningsmål. Men det ligger fast, at vi ser frem mod endnu mere arbejde, og derfor vælger vi at ansætte en mand til marts. Ellers kan vi ikke følge med, konstaterer Søren Sasse.

Jimmi Dalsgaard (th) og Søren Sasse står bag SaDa Design, der har succes med produktion af blandt andet sildebensborde. Foto: Lars Saugbjerg

Hvad der begyndte som et hyggeprojekt har udviklet sig til en møbelproduktion, hvor dansk kvalitetshåndværk er i højsædet. Makkerparret producerer omkring 25 borde om måneden.

- Lige nu har vi en leveringstid på 10 uger. Kvaliteten på egestavene skal være i top, og den afsluttende behandling, hvor alle detaljer bringes på plads, er afgørende. Vi kvalitetskontrollerer hinanden konstant. Tingene tager tid, og kvalitet og pris hænger naturligvis sammen, lyder det fra Sada Design.

Et rundt sildebensbord med en diameter på 150 centimeter koster omkring 10.000 kroner.

Annonce
Ugeavisen Vejle

Der blev fyret 15.000 klimakroner af om året: Nu kan Stefan drikke rødvin for pengene

Annonce
Ugeavisen Vejle

Vejles svar på Emil fra Lønneberg sørgede for at byens udsatte fik deres livs bedste måltid

Annonce
Ugeavisen Vejle

Sådan sparer Laila 18.000 kroner om året: Nu er der plus på kontoen, selvtilliden er vokset, og vejlenseren har øget chancen for et liv uden skranteår

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vejle

Alice lader dine drømme gå op i guld: Ny guldsmed i byen skaber personlige vielsesringe og mere til

Ugeavisen Vejle

Så mange vil gerne drive ishusene ved to af Vejles strande: Sikærs forslag har skubbet efterspørgslen i vejret

Ugeavisen Vejle

Ny og helt anderledes restaurant åbner på Vejles gågade: Restauratør vil give gæsterne et show ved bordet

Ugeavisen Vejle

Ugens foto: Stort optog i Nørregade

Ugeavisen Vejle

Biblioteket anbefaler: I would prefer not to

Ugeavisen Vejle

Musvitten - mejsen med det sorte slips

Ugeavisen Vejle

Statens Serum Institut har øje på Vejles unge: Trekantområdet topper kedelig liste, og det handler om sex

VEJLE

Nyt spisested på markant hjørne: Du skal købe mindst tre pizzaer ad gangen - til gengæld kommer de i en flot, gul æske

Annonce