Annonce
Ugeavisen Vejle

To sundhedsagenter bekæmper ensomhed

De to kvinder fik ideen til ”Alles Mødested” på den gratis sundhedsagentuddannelse, der starter igen i oktober. PR-foto
Mona Guldborg havde en kaffebar i København. Nu serverer hun sammen med Christine Østergaard i Vejle kaffe og hygge i kampen mod ensomhed.
Annonce

Vejle: I et lokale på Finlandsvej byder Mona Guldborg og Christine Østergaard på kaffe og kage.

"Alles Mødested" hedder stedet, der er åbent fra klokken 14 til 16 på tirsdage i ulige uger.

Der er ikke noget fast program med aktiviteter.

- Vi har lagt det meget åbent ud til folk, hvad de har lyst til. Hvis de gerne vil gå nogle ture eller sådan noget, så gør vi det. Det skal bare være hyggeligt, lyder det fra Christine Østergaard i en pressemeddelelse.

Lige nu nyder den lille gruppe kvinder, som er mødt op i caféen bare at snakke sammen, imens de strikker og broderer.

Annonce

Sundhedsagentuddannelsen

Ideen og modet til "Alles Mødested" har Mona Guldborg og Christine Østergaard fået på kurset Sundhedsagenterne, som udbydes af Vejle Kommunes sundhedsafdeling og Helhedsplanen.

Kurset er gratis og består af 25 undervisningsgange, hvor man både får ny viden om sundhed og trivsel, men også redskaber til at realisere sine gode ideer og skabe aktiviteter i sit lokalområde.

De to kvinder er enige om, at de aldrig ville have taget initiativ til "Alles Mødested", hvis ikke de havde lært hinanden at kende på kurset.

- Jeg vil da nødig stå helt alene med det. Det er rart at have nogen, man kan sparre med, siger Christine Østergaard.

Og her har hun fået en sand ekspert som kompagnon:

- Min mand og jeg havde en kaffebar ovre i Studiestræde, siger Mona Guldborg om sin tid i København, før hun flyttede til Vejle.

Annonce

Start i oktober

På et kursus som sundhedsagent møder man mænd og kvinder i alle aldre, fra forskellige kulturer og med forskellige uddannelser.

- Man behøver faktisk ikke interessere sig for sundhed i den forstand. Det vigtigste er, at man har lyst til at hjælpe andre, forklarer Mona Guldborg.

Christine Østergaard oplever, at hun selv er blevet mere sund.

- Ikke sådan sundhedsfanatisk. Men jeg har fået en mere sund livsstil. Det er jo ikke sådan, at jeg går og prædiker rygestop på mit arbejde, men det er en viden, der ligger i mit baghoved, siger hun.

Det kræver ingen forudsætninger at blive sundhedsagent ud over et godt hjerte, et godt humør og lysten til at arbejde med sundhed og trivsel. Uddannelsen er gratis og foregår torsdage klokken 13.30 til 16 i Beboerhuset, Finlandsvej 103 A. Næste hold starter 22. oktober. /lasau

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vejle

Bestseller-forfatter gæster Vejle

Ugeavisen Vejle

Et tæppe til de hjemløse

Annonce