Annonce
Ugeavisen Vejle

Tour de France bliver grøn: Vil træde i pedalerne med rytterne

Jesper Sørensen, indehaver af Rehabiler, er klar til events som Post Danmark Rundt og Tour de France med sin Long John-cykel. Her præsenterer han den for Jacob Rasmussen, projektleder for Tour de France i Vejle. Foto: Flemming Larsen
Vejle-firma klar med Long John-cykel, der skal bruges i reklameøjemed ved Vejles to kommende cykelløb. Små håndværksmestre klar til at hoppe i sadlen.
Annonce

Vejle: Trods de længste klimaforhandlinger, som FN nogensinde har haft, så endte det to uger lange klimatopmøde i Madrid i et skuffende kompromis. Blandt andet, fordi man endte med igen at sende en af de helt store knaster om et nyt system for CO2-kvoter videre til næste år.

Noget anderledes ser det ud fra sadel, Jesper Sørensen, indehaver af Rehabiler i Vejle, sidder på.

Med en ny, anderledes Long John-cykel, er han klar til at gøre noget til at gøre noget ved CO2-udslippet, nemlig i forbindelse med Vejles to kommende cykel, Postnord Danmark Rundt i 2020 og især Tour De France i 2021.

- Jeg vil gerne være med til, at touren bliver mere grøn end gul, når tour-karavanen kører gennem gaderne i 2021. Men jeg regner med en snigpremiere allerede næste år i forbindelse med Postnord Danmark Rundt, siger Jesper Sørensen med begejstring i stemmen.

Han regner med, at Long John-cyklen skal køre med i opløbet og for eksempel dele reklamegaver og bolcher ud til publikum.

Jacob Rasmussen, projektleder for Tour de France i Vejle, kørte op ad Kiddesvej uden problemer. Foto: Flemming Larsen
Annonce

Vejle vil miljøet

Initiativet hilses velkommen af Jacob Rasmussen, projektleder for Tour de France i Vejle.

- Jeg glæder mig til at samle og engagere de mange forskellige aktører og skabe sammenhæng på tværs mellem borgere, foreninger, institutioner, erhvervsliv og kommune. Målet er at skabe en kæmpe gul fest, som vil brande Vejle både nationalt og internationalt, siger Vejles projektleder for Tour de France. Der er jo allerede ideer på bordet, som jeg glæder mig til at arbejde videre med.

Han er derfor glad for, at et firma som Rehabiler tager fat i ham og præsenterer ham for Long John-cyklen.

- Det er genialt. Vejle vil gerne være kendt for at være en grøn by, men derfor kunne man jo godt pakke cyklen ind i gult og bruge den i reklameøjemed i forbindelse med eksempelvis Tour de France. Men cyklen kan også bruges til andre events, siger Jacob Rasmussen.

Annonce

Mange formål

Jesper Sørensen regner med at teste cyklen for alvor til det kommende Postnord Danmark Rundt.

- Vi testede cyklen på Kongeetapen, (der er Kiddesvej, red.). Stigningen på op til 21 procent klarede den uden problemer. Så derfor er det også lidt ærgerligt, at Tour de France har valgt Kiddesvej fra, siger Jesper Sørensen.

Indehaveren af Rehabiler regner med, at han også kommer til at sælge cyklen til nogle af kommunens mindre håndværksmestre.

- Den er et fint supplement til deres firma biler. Man kan komme hurtigt frem over alt i Vejle Kommune, og VVS-manden eller elektrikeren kan fint have sine ting med på cyklen, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce