Annonce
Ugeavisen Vejle

Tragedie før bokse-JM: Brødre har mistet deres far

Nikolai Terteryan og Sebastian Terteryan kommer ikke med til de jyske mesterskaber i Vejle. Deres far er død og skal begraves på lørdag. Foto: Dorte Adelfred.
Tigran Terteryan, far til fire boksesønner i Vejle, der hoppede af i Vejle under EM i 1996, er pludselig død, kun 50 år.
Annonce

Vejle: En berømt boksefamilie er blevet ramt af en tragedie få dage før de jyske mesterskaber i Vejle fredag og lørdag.

Tigran Terteryan, far til Nikolai og Sebastian Terteryan, er pludselig død uden forudgående sygdom, bare 50 år gammel.

Han repræsenterede Armenien under europamesterskaberne i Vejle i 1996, men valgte at hoppe af i Vejle sammen med en landsmand, der også var bokser - for at undgå den værnepligt, der ventede på ham derhjemme. Han gemte sig i skoven, søgte asyl og hentede sin kone og sin søn Marsel til Vejle efter EM.

De opbyggede en tilværelse i Danmark og fik yderligere tre sønner, Mike og tvillingerne Nikolai og Sebastian, der nu bor i Uldum.

Marsel og Mike vandt masser af boksetitler, mens Nikolai og Sebastian sugede erfaring til sig. Det stod tidligt klart, at de to yngste ville blive endnu bedre end Marsel, der både blev dansk mester i letvægt og nåede at bokse en prof-kamp. I dag er han skiftet til MMA, mens Mike er holdt op.

Tigran rejste hjem fra Bulgarien til Armenien, men havde købt flyvebillet til Danmark, så han kunne følge sine drenge i deres sikre jagt på to mesterskaber.

Alle fire sønner er nu rejst til Armenien, hvor deres far bliver begravet på lørdag.

- Alle vore tanker er hos drengene, siger BK Wedalas formand Leif Lund.

- Det er bare så trist. Det er synd for drengene, at de mister deres far alt for tidligt, siger han.

Leif Lund havde et nært kendskab til hele familien. Han var involveret tilbage i 1996, da den armenske bokser skabte sig en tilværelse i Danmark, og børnenes mor er ansat i Leif Lunds rengøringsvirksomhed.

Det er bare så trist. Det er synd for drengene, at de mister deres far alt for tidligt.

Leif Lund, formand, BK Wedala

Brødtekst

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vejle

Bestseller-forfatter gæster Vejle

Ugeavisen Vejle

Et tæppe til de hjemløse

Annonce