Annonce
Ugeavisen Vejle

Trekantområdets festuge tager form: Mange arrangementer i Vejle

Man kan opleve gadeteater, når der er Vejle Fjordfestival. For eksempel med en kvinde, der kun har én tanke i sit hoved: At blive den perfekte husmor ved at mestre den ultimative opskrift. Det går i skuddermudder. PR-foto
Den sidste weekend i august og 10 dage frem kommer Vejle til at syde af liv. Der er planlagt et hav af aktiviteter i forbindelse med Trekantområdets Festuge. Her får du et overblik over nogle af de største.

Vejle: Programmet for Trekantområdets Festuge i uge 35 begynder at tage form.

- I store træk er programmet på plads, deltaljerne arbejder vi stadig på, fortæller udviklings- og kulturkonsulent i Vejle Kommune, Birgit Lykke Jørgensen.

Byerne i trekantområdet kan se frem til bunker af kunst- og musikevents fra 27. august til 5. september.

Annonce

Sidste år måtte arrangørerne strække festuge-programmet ud over hele efteråret og justere de enkelte events, så de overholdt forsamlingsloft og afstandskrav.

- Vi følger naturligvis de restriktioner, der måtte være i august, men vi tror også på, at vi sammen med de mange frivillige og kulturaktører kan afvikle et spændende og coronaforsvarligt festuge-program, der er tilrettelagt over 10 dage. Det giver nemlig en helt særlig festugestemning - og det er dét, vi planlægger efter lige nu, siger Jesper Elkjær, der er formand for Kulturregion Trekantområdet, der står bag Trekantområdets Festuge.

Ugeavisen bringer her nogle af de vigtigste punkter fra Vejle-programmet.

1 Tæt på træer

Tæt på træer er en stor kunstinstallation, som udstilles i blandt andet Spinderihallerne i Vejle. Det er en slags kunstig skov, som man kan gå ind i og opholde sig i. Tæt på træer sætter fokus på klimaet og den stigende interesse for at komme tæt på naturen.

Sammen med tekstilkunstner Tina Ratzer skal hundredvis af danskere skabe det store fællesværk Tæt på træer. Skovens mange blade sys i patchwork af projektets deltagere, der selv har bestemt, hvilket blad de vil bringe til skoven - og deltagerne er også blevet opfordret til at fortælle om bagrunden og historien for deres valg af blad.

2 Vejle Fjordfestival

Vejle Fjordfestival 28./29. august er en del af Trekantområdets Festuge. Det er to dage for hele familien ved fjordbyen. Der er aktiviteter for alle aldre langs Bølgen og Vejle Lystbådehavn helt om til Fjordenhus og ikke mindst aktiviteter og kunst på selve fjorden. Der vil blandt andet være vandaktiviteter, musik, designermarked og madoplevelser.

Programmet bliver finpudset netop nu, og det ligger fast, at publikum også kommer til at opleve internationalt gadeteater.

3 Gadeteater

Lørdag 28. august kan man på Vejle Fjordfestivalen opleve forestillingen La Cuisiniè. Den handler om en nygift kvinde, der har travlt omkring komfuret. Opskriften går i skuddermudder, og køkkenudstyret er djævelsk.

Samme dag indtager "Tvelys – menneskets valg" kajakøen. Det er dans, musik og inddragende gadeteater.

Oplev også Akrylarium i Fjordenhus lørdag.

Dagen efter kan man se Duo Kaos - Time to loop. Det er akrobatiske udfoldelser på cykel og perfekt timing mellem to mennesker.

29. august kan man også opleve Don Gnu. To mænd med selvironi og glimt i øjet hylder  fænomenet mænd i sandaler og retten til at være sig selv.

4 Kunsthal Vejle

Hele ugen inviterer Kunsthal Vejle på kunstrejsen "Admiral og Sørgekåbe" med billedkunstner Kate Skjerning. Udstillingen vises i Kunsthal Vejles blå automat på Banegårdspladsen, i RUM 21 på Borgvold 16A, i Spinderihallernes passage og Havneøen ved Vejle fjord.

Værket "Admiral og Sørgekåbe" er skabt som en kunstnerisk parafrase over Vejles store digter Inger Christensens requiem "Sommerfugledalen".

5 Masser af kultur

Der er i løbet af ugen planlagt kunstevents med lysinstallationer forskellige steder hver dag.

Det er også planlagt guidede gå -og cykelture, hvor en kunstformidler og naturvejleder fortæller om Vejles natur, historie og kunsten.

Og børn kan tage deres familie med på en kunstrejse i naturen og kunsten med fokus på bevægelse. En professionel kunstner og fagfolk vil sammen med frivillige skabe en kunstrejse i naturen, der er åben og gratis.

Børn skal også udstille kunst på biblioteket.

6 Pap og papirfestival

Her kan man opdage en verden fuld af pap og papir, hvor de besøgende gennem design, kunst, workshops og historier vil se, hvordan et ellers enkelt og dagligdags-materiale kan genanvendes og forvandles til spændende former og produkter.

Festivalen finder sted i Spinderihallerne fra 2. september til 5. september. Der vil også være aktiviteter og kunstværker i byrummet samt hos Fabrikanterne i Midtpunktet.

På festivalen kan man i øvrigt også opleve Den Store Hemmelige Kunstjagt. Det er en interaktiv kunstjagt, der er skabt og skjult af børn fra Vejle i samarbejde med kunstner Lene Noer.

7 Fønix Kulturnat

Fredag 3. september byder Fønix Kulturnat på Bubble on circus: The magic breath. Det er en fusion af poesi og tryllekunst, med en stor mængde af sæbeboble-færdigheder. En ordløs oplevelse for alle aldre. Foto: Boor Nic

Der er planlagt mange aktiviteter rundt omkring i byen, for eksempel på Nørretorv, i Midtpunktet og i Vissingsgade. På Søndertorv 3. september møder de besøgende fællesskabets og foreningernes scene - samt gadeteater. Oplev "The Magic Breath", en fusion af poesi og tryllekunst, med en stor mængde af sæbeboble-færdigheder.

I Spinderihallerne vil der være musik og "artist talk" 3. september, hvor der også er en popup udstilling i støbeskeen i forhallen på Rådhuset.

På Rådhustorvet finder man kulturscenen, der kommer til at summe af liv. Scenen sættes for de bedste upcoming artister i Vejle - samtidig kan du opleve: Xander, Betty Bass og Springer. Det fulde program offentliggøres midt juli.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Vejle

Mia har overtaget læremesters salon: - Jeg vil drive den på min måde

Annonce
Annonce
Ugeavisen Vejle

Optimisme giver venteliste: Højskole vover pelsen med coronafri plan

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vejle

Inspiration til ungernes madpakker: Sådan gør du dit barns skolestart sund, sjov og mere bæredygtig

Ugeavisen Vejle

Jeg så Danmarks største slange: Er der ferskvand i nærheden kan det være du også møder den på din vej

Ugeavisen Vejle

Kendt ansigt er ny chef: Team Jensen styrer butik og webshop

Ugeavisen Vejle

Tag på tur i Egtvedpigens kulinariske fodspor: Læs her om syv lokale lækkerier med forbindelse til bronzealderen

Ugeavisen Vejle

Jens' økologiske mikrobageri har været en bragende succes: - Jeg kan ganske enkelt ikke følge med

Ugeavisen Vejle

Frisør bytter salon ud med sejlbåd: Familie sætter kurs over Atlanterhavet

Ugeavisen Vejle

Fransk dessertkage med kirsebær

Ugeavisen Vejle

Kom til salmesang på Kirketorvet

Ugeavisen Vejle

Ugens foto: Stort varehus i Sønderbrogade

Ugeavisen Vejle

Ann Malene behandler fra Danmarks - måske - mest idylliske udsigt

Ugeavisen Vejle

Derfor går de med: Erfarne restauratører opgiver deres burgerkæde for at lære vejlenserne at spise socialt

Ugeavisen Vejle

40 mand holder øje med dig: Hammeren falder, når lovgivningen ikke overholdes

Ugeavisen Vejle

Pyrenæerne for en verden uden sklerose: Brian fra Vejle cykler til tops for forskningens skyld

Ugeavisen Vejle

Stadig billetter tilbage: Portvinsfesten er for kendere og nybegyndere

Ugeavisen Vejle

Der må være ens regler for alle

Ugeavisen Vejle

Frisørsalonen på Enghavevej skifter ejer

Ugeavisen Vejle

Lasse Madsen klar med one man show i musikteatret

Ugeavisen Vejle

Kunstner deler kreative tip: Sådan giver du genbrugsguld nyt liv

Ugeavisen Vejle

Gratis tur i et af Vejles ældste huse: Sct Nicolai kirke genoptager rundvisning med guide

Ugeavisen Vejle

Kan' De li' østers?: Gourmetkokke fra Vejle deltager i konkurrence på Rømø om at blive "Årets Østerskok"

Ugeavisen Vejle

Vild med dans: Hip hop forbi biblioteket og lær at danse

Annonce