Annonce
Ugeavisen Vejle

Trio er klar: Ren jazz for øregangene på en tirsdag aften

Pianist Henrik Gunde er en del af trioen Høyer/AC/Gunde, der spiller i Bygningen tirsdag aften 13. oktober. PR-foto: Nicolas Kock Futtrup
Annonce

Vejle: Der er stor jazz i vente i Bygningen tirsdag 13. oktober, når trioen Høyer/AC/Gunde gæster Vejle. Det fortæller jazzforeningen Jive, der har inviteret trioen til byen.

Og det er ikke første gang, to af dem spiller her. Bassist Anders Christensen (AC) kommer fra Vejle og har deltaget i mange musikalske seancer i byen og har samtidig skabt sig en international karriere på såvel akustisk som elektrisk bas.

Pianist Henrik Gunde har også spillet i Vejle adskillige gange og elskes for - som arrangøren formulerer det - "sit udadvendte spil med respekt for publikum og med musikalske ideer fra en uudtømmelig kilde".

Jakob Høyer på trommerne er også en væsentlig tone på den danske scene. Musikalsk har han dannet par med AC i Jakob Bro Trio, Jacob Anderskov Trio og Claus Waidtløw Trio.

Annonce

En særlig status

Trio-formen har i øvrigt en særlig status inden for jazzen.

- Det er her, en musiker får sit endelige adelsmærke. Kan man spille trio, kan man både lytte til de andre og give ligeværdigt til fællesskabet, lyder det fra Jive, der tror, at det bliver en stor aften.

Koncerten foregår i Store Sal og begynder klokken 19.30. /jorha

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ugeavisen Vejle

Fang Vejle: Bare tag et foto

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce