Annonce
Ugeavisen Vejle

Tv-mand bliver ny chef for VejleMuseerne

I 2017 blev kanalredaktør på DRK Flemming Hedegaard Larsen hædret med ridderkorset, og han i dag også kanalchef for DR2. Men til foråret tiltræder han stillingen som chef for VejleMuseerne. Arkivfoto: Bjarne Lüthcke/Ritzau Scanpix
VejleMuseerne har ansat 57-årige Flemming Hedegaard Larsen som ny chef. Han kommer fra en stilling som kanalchef for DR2 og DRK og flytter til Vejle.
Annonce

Vejle: Det bliver en tv-mand med mere end 20 års erfaring fra Danmarks Radio, der bliver ny chef for VejleMuseerne.

Tidligere i år valgte museumschef Ove Sørensen at opsige sin stilling for at koncentrere sig om sit ejendomsselskab og sin interesse som ekspeditionsleder.

Nu har Vejle Kommune ansat hans afløser, og det bliver den nuværende kanalchef for DRK og DR2 57-årige Flemming Hedegaard Larsen, som tiltræder stillingen i Vejle til foråret.

- Jeg glæder mig meget til at skulle stå i spidsen for VejleMuseerne og få lov til at arbejde med kultur og historie fra en anden vinkel. Jeg har i mange år arbejdet med at udvikle og skabe stærkt kulturindhold, som rammer borgerne, og det er kompetencer, jeg har tænkt mig at trække på som museumschef, siger Flemming Hedegaard Larsen i en pressemeddelelse fra Vejle Kommune.

Det er klart, at jeg skal lære en masse nyt, og det vil kræve en stejl læringskurve i starten. Til gengæld vil jeg kunne komme med et nyt syn på tingene.

Flemming Hedegaard Larsen, kommende chef for VejleMuseerne

Annonce

Kommer uden museumserfaring

Den kommende museumschef er kommunikationsuddannet som cand.comm. fra Roskilde Universitet. Han har ikke erfaring med at arbejde i museumsverdenen, hvilket han selv ser som en fordel.

- Det er klart, at jeg skal lære en masse nyt, og det vil kræve en stejl læringskurve i starten. Til gengæld vil jeg kunne komme med et nyt syn på tingene og gøre VejleMuseerne til et endnu stærkere kulturbrand, siger Flemming Hedegaard Larsen.

I pressemeddelelsen sætter kulturdirektør i Vejle Kommune, Sofie Plenge, ord på valget:

- Flemming har et stærkt renommé i branchen, og han har i sin tid hos DR bevist, at han kan formidle kunst og kultur på måder, der appellerer bredt samtidig med, at der er en faglig dybde, siger kulturdirektøren.

Annonce

Det ligner public service

Flemming Hedegaard Larsens erfaring med public service er ifølge Sopfie Plenge et stort plus.

- Der er en bevægelse i gang i den måde, kunst og kultur bliver formidlet på, som vi som museer skal være en del af. VejleMuseerne ligger inde med en enorm viden om kunst og dens rolle i samfundet og om, hvordan mennesker har levet, tænkt og handlet gennem vores nære og fjerne historie. Den viden skal museet bringe i spil, så det er med til at sætte samtaler i gang både på museet, men også hjemme omkring køkkenbordet og på arbejdspladserne. Den opgave ligner til forveksling en public service-opgave og den kender Flemming alt til, siger hun.

Den kommende museumschef bor i dag i København, men flytter til Vejle, når han tiltræder stillingen hos den lokale kulturinstitution, som i 2018 trak 122.800 gæster til.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Vejle

Nøgne værker i Havnegade

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vejle

Jacob Bank bliver professionel

Ugeavisen Vejle

Tag på snapse-urtetur på heden

Annonce