Annonce
Ugeavisen Vejle

Ud med snøren: Fiskekonkurrence i Vejle Å

Formanden for aktivitetsudvalget i Vejle Sportsfiskerforening, Henrik Skøtt (til venstre) og medhjælper Søren Lauridsen ser frem til en hyggelig weekend i september, hvor natur, fiskeri og socialt samvær er i højsædet. Foto: Lars Saugbjerg
Vejle Sportsfiskerforening inviterer til en stor fiskekonkurrence i Vejle Å. Begyndere er også velkomne til at deltage i en hyggelig weekend, hvor natur, fiskeri og socialt samvær er i højsædet.
Annonce

Vejle: Der er masser af præmier på højkant, så sæt allerede nu kryds i kalenderen 12. og 13. september.

Vejle Sportsfiskerforening gentager succesen fra sidste år og inviterer på en stor fiskekonkurrence i Vejle Å. Lystfiskere med grejet i orden og alle os andre med en snor for enden af en bambuspind er velkomne.

- Vi håber, at fiskekonkurrencen kan blive en tradition. Vi lagde fra land sidste år, og det var en stor succes med 75 deltagere, lyder det fra foreningens aktivitetsudvalg.

Måske bliver det dig, der rykker den største havørred op af vandet. Vinderfisken sidste år var på omkring fem kilo.

- Sidste år var der virkelig meget vand i åen, og det gjorde forholdene vanskelige, husker Søren Lauridsen, Vejle Sportsfiskerforening.

Annonce

Glimrende fiskevand

Fiskevandet i Vejle Å er ikke så ringe endda.

- Det er glimrende! Der er gode, store fisk i åen, og der er da også fanget en del mellem fem og syv kilo. Den største var på otte, fortæller Søren Lauridsen - velvidende at lystfiskerhistorier ikke er til at stole på.

Men den er god nok. Alle fangster bliver registreret.

Sidste år blev omkring 30 procent genudsat; lystfiskerne passer godt på bestanden.

Formanden for Vejle Sportsfiskerforening sætter Vejle Å på top tre listen over landets bedste havørred-åer.


Der er gode, store fisk i åen, og der er da også fanget en del mellem fem og syv kilo. Den største var på otte

Søren Lauridsen, lystfisker


- Sidste år blev der fanget omkring 1200 havørreder i Vejle Å. Karup Å, som plejer at være nummer 1, præsterede 8-900 havørreder, siger formand Erik Asmussen.

Annonce

Præmier

Formanden for aktivitetsudvalget i Vejle Sportsfiskerforening, Henrik Skøtt og medhjælper Søren Lauridsen understreger, at fiskekonkurrencen skal være en hyggelig weekend, hvor natur, fiskeri og socialt samvær går op i en højere enhed.

- Prikken over i'et er selvfølgelig en flot fangst. Og alle må være med, familiefaren med ungerne og den seriøse sportsfisker, påpeger Søren Lauridsen.

Ved konkurrencen er mindstemålet 50 centimeter. Denne er noget større. Arkivfoto

Ved konkurrencen er mindstemålet 50 centimeter.

Præmiesummen er på omkring 30.000 kroner.

- Sponsoropbakningen er god, og vi har mange flotte præmier på højkant, blandt andet fiskegrej, hotelovernatning, årskort til andre vandløb og gavekort, lyder det fra aktivitetsudvalget.

Annonce

Pølser og badeænder

Fiskekonkurrencen i Vejle Å er en god mulighed for at gøre sig synlig i en verden, hvor aktivitetstilbuddene er overvældende.

- Vi vil naturligvis gerne fortælle om de mange positive ting, der findes i lystfiskeriets verden. Konkurrenceelementet er én ting, men det sociale og hyggen fylder også meget i en forening som vores. Nye medlemmer er velkomne, siger Erik Asmussen.

- Mange forældre taler om, at deres børn og unge burde komme mere ud i naturen. Fiskekonkurrencen er en god mulighed, supplerer Søren Lauridsen.

Vejle Sportsfiskerforening har i øjeblikket omkring 650 medlemmer.

Fiskekonkurrence i Vejle Å

Vejle Sportsfiskerforening afholder fiskekonkurrence i Vejle Å 12. og 13. september.

Pris for voksne (over 18 år): 200 kroner. Børn og unge halv pris.

Begge dage vil der være gratis morgenmad fra klokken 7. Anderæs i åen er klokken 19 lørdag.

Tilmelding til fiskekonkurrencen via vsf-vejle.dk senest 6. september.

Ved fiskekonkurrencen bliver der lagt pølser på grillen, og der vil også være mulig for at deltage i et "anderæs".

- Vi laver et lotteri, hvor man kan købe en gul badeand. Alle ænderne smider vi i åen, og så må vi se, hvilke ænder, der kommer først i mål, smiler Søren Lauridsen.

Tilmelding til fiskekonkurrencen via vsf-vejle.dk, hvor også fiskekonkurrencens program findes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce