Annonce
Ugeavisen Vejle

Uddeler 50.000 kroner: 10 kvinder modtager legater

Billedet af Linnemanns Jomfrukloster er fra begyndelsen af 1950'erne. Det blev nedrevet i 1957. Foto: (Vejle Stadsarkiv) Oskar Jensen
For fjerde gang uddeler Fonden Linnemanns Jomfrukloster i Vejle afkastet af sine midler til enlige, værdigt trængende kvinder, der er fyldt 40 år.
Annonce

Vejle: 10 kvinder modtog kort før nytår legater fra Fonden Linnemanns Jomfrukloster i Vejle.

Fonden uddelte 50.000 kroner i 2020, så det betød, at de 10 ansøgere, som opfyldte betingelserne, modtog 5.000 kroner hver.

Borgmester Jens Ejner Christensen, Josée Linnemann, som er efterkommer af stifterne, sognepræst Maibrit Pedersen og byrådsmedlem Martin Sikær sidder i bestyrelsen, som beslutter, hvem der skal tilgodeses.

Linnemanns Jomfrukloster blev oprettet i 1856 på Gammelhavn af Andreas Deichmann Linnemann og hans hustru Ane Marie Linnemann.

Stedet blev oprettet som fribolig for fem jomfruer, med tilknytning til Vejle. De skulle være godt 40 år, være værdigt trængende, samt have en beviselig anstændig opførsel, oplyser Vejlewiki.dk.

Bygningen samt en kapital på 2500 rigsdaler rigsmark blev skænket til Jomfruklosteret af ægteparret Linnemann. Og dermed var stiftelsen Linnemanns Jomfrukloster oprettet. Der var altså ikke tale om kloster i ordets gængse forstand.

Jomfruklosterets "reglement" slog fast at såfremt en beboer giftede sig, skulle denne fraflytte klosteret "til næste flyttedag".

Gennem årene donerede slægten Linnemann samt andre Vejleslægter penge til stiftelsen. Den oprindelige bygning blev revet ned i 1957, og de penge klosteret havde, blev benyttet til at købe en ejendom i vestbyen. Den blev solgt i 2016, og i stedet uddeles der i dag legater.

Det er fjerde gang, at fonden uddeler afkastet af sine midler til enlige, værdigt trængende kvinder, der er fyldt 40 år.

Fondens samlede midler er 2,7 millioner kroner.

Fonden Linnemanns Jomfrukloster

Fonden Linnemanns Jomfrukloster i Vejle blev stiftet i 1856 og stillede gratis boliger til rådighed for enlige, værdigt trængende kvinder, der var fyldt 40 år.

Bestyrelsens sammensætning fremgår af vedtægterne, og borgmesteren er formand.

Bestyrelsens arbejde i fonden er ulønnet.

Fondens samlede midler er 2,7 mio. kr., og det er afkastet af dem, der bliver uddelt i form af legater.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce