Annonce
Ugeavisen Vejle

Ugens foto: Billig benzin på Boulevarden

Mekaniker Tommy Hansen ved sin servicestation på Boulevarden i 1975, hvor han sammen med Haahr kunne tilbyde byens billigste benzin (Arikivnummer N16506). Foto: Torben Glyum
I et samarbejde med Vejle Stadsarkiv vender Ugeavisen blikket mod "de gamle dage". I denne artikel skal vi tilbage til cirka 1975.

Vejle: I gamle dage kunne man ikke bare tanke benzin ved en servicestation.

De første automobilejere måtte en tur forbi apoteket eller købmanden, når de skulle købe en dunk benzin.

Det er over 100 år siden, at Stadsingeniøren modtog en henvendelse fra Shell om opstilling af en benzinstander på kommunens areal i Danmarksgade. Det var i 1915. Men der skulle gå endnu seks år inden benzinstandere blev et mere almindeligt syn i Vejle.

Annonce

I 1921 modtog Stadsingeniøren nemlig hele ti ansøgninger om opstillinger af benzinstandere fra Shell og Det Danske Petroleums-Aktieselskab. Herefter indløb der årligt mindst to ansøgninger. Mange ansøgere modtog dog afslag.

Først i efterkrigstiden blev de fritstående benzinstandere afløst af servicestationer, oplyser VejleWiki.dk.

Billig benzin

I en årrække var Olaf Haahr kendt som "benzin- og oliekongen fra Vejle". I 1960 stiftede han Haahr Benzin.

Det var i et samarbejde med Haahr, at mekaniker Tommy Hansen kunne tilbyde billig benzin i Vejle i 1975. Ugens foto viser Tommy Hansen fotograferet ved sin Gulf-servicestation på Boulevarden.

Op gennem velfærdstresserne og begyndelsen af 70'erne var trafikken vokset.

Oliekrisen i 1973 førte til bilfri søndage, og krisen fik også sat skub i den miljø- og energidebat, der fremhævede den kollektive trafik.

- I 1974 gik DSB i offensiven med indsættelsen af intercity-tog og faste minuttal som afgangstider. Denne satsning blev en succes, også i Vejle. Stationen oplevede en pæn stigning i passagertallet, selv om det stadig tog små fire timer at køre til hovedstaden inklusiv en færgetur på Storebælt, oplyser Vejles Historie, bind 4.

I 1975 var der premiere på Vejle Bustrafik.

Vejle Stadsarkiv

Ugeavisen bringer ugens foto i samarbejde med Vejle Stadsarkiv, Vedelsgade 17.

Åbningstiderne: Mandag til torsdag klokken 10-16, fredag klokken 10-12. Den første lørdag i måneden kan læsesalen også benyttes klokken 10-14.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce