Annonce
Ugeavisen Vejle

Ugens foto: Cricketkamp på sportspladsen

Der blev spillet cricket på sportspladsen ved Horsensvej. Klubhuset blev opført i 1907, og det ser forholdsvis nyt ud, så billedet må være fra omkring 1910. Fotograf: Ukendt
Annonce

Vejle: Billedet er fra cirka 1910, hvor der ikke kun blev spillet fodbold, men også cricket på sportspladsen foran Vejle Boldklubs klubhus, opført i 1907. I baggrunden kan man se Statens Forskoleseminarium, Horsensvej.

Omkring 1890 var der kun få idrætsforeninger i byen, nemlig Vejle Skytteforening, Vejle Gymnastikforening og Sejlklubben Neptun. I 1891 så en vigtig forening dagens lys: Vejle Boldklub. Foreningens formål var at udvikle bold, og de boldspil, man i første omgang havde i tankerne, var cricket og langbold.

Den første cricketkamp blev spillet den 6. september. VB tabte til Horsens, står der skrevet i Vejles Historie, Moderne Tider.

Efterhånden fik Vejle-holdet dog godt styr på at kaste en bold. Især efter at englænderen Sam Sykes havde lært dem at kaste overarmskast, noget hidtil ukendt i Danmark. Det var ikke tilfældigt, at der skulle en englænder til at lære de danske spillere noget nyt. Det var nemlig englænderne - som var i landet i forbindelse med bygningen af jernbanerne - der fik sat gang i det meget engelske boldspil i Danmark. Sam Sykes var i Vejle for at udføre opgaver på bomuldsspinderiet, og med hjælp fra hans kasteteknik lykkedes det VB at vinde det jyske mesterskab flere gange i 1890'erne.

Dansk Cricket-Forbund blev stiftet i 1953, og i dag findes der omkring 40 klubber i Danmark, heriblandt Vejle Cricket Club.

Vejle Stadsarkiv

Ugeavisen bringer ugens foto i samarbejde med Vejle Stadsarkiv, Vedelsgade 17.

Åbningstider: Mandag til torsdag klokken 10-16, fredag klokken 10-12. Den første lørdag i måneden kan læsesalen også benyttes klokken 10-14.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vejle

Tid til hygge og halloween

Ugeavisen Vejle

Spil Dansk: Dansktoppens kendte solister står på scenen i Restaurant Skyttehuset

Ugeavisen Vejle

Koncert i Bredballe Kirke

Ugeavisen Vejle

Blueskoncert i Bygningen

Annonce