Annonce
Ugeavisen Vejle

Ugens foto: Dæmningen anno 1956

Dæmningen og Hotel Australia. Foto: Oskar Jensen
Hver uge bringer avisen et foto fra Vejle Stadsarkiv. I denne uge skal vi tilbage til 1956.
Annonce

Vejle: Hotel Australia, Bertel Nielsens store byggeprojekt ved Dæmningen, er stadig under opførelse på billedet, der er fra 1956. Man kan stadig se lidt af stilladset, men det meste er netop blevet fjernet.

Vejles gamle vartegn blev indviet 1. april 1957.

Med 108 værelser og 170 senge var det provinsens største hotel. Et for den tid spektakulært byggeri; stueetagen beklædt med sandsten fra Bornholm og facaden med marmorplader fra Bolzano i Norditalien.

Hotellets tagetage er 40 meter over gadeniveau, skriver VejleWiki.

Efter Bertel Nielsens død i 1960 havde hotellet en række forskellige ejere og forpagtere, blandt andre Kai Olsen, Ebbe Bruun Laursen og hotelkæden Scandic.

I 1994 lukkede det efter en længere kriseperiode, men det blev igen købt af Ebbe Bruun Laursen, der efter en omfattende renovering af hotellet indgik aftale med Nordisk Hotelgruppe om varetagelse af driften. Hotellet genåbnede 22. marts 1996.

I 2013 overtog Spar Nord hotellet efter længere krise. Allerede året efter blev det solgt til Cabinn, som ombyggede hotellet. Og i 2016 åbnede hotellet så igen under navnet Cabinn.

Mange vejlensere kalder dog stadig bygningen Hotel Australia.

På billedet kan man også ane indgangen til Lido Teatret, Dæmningen nummer 8.

Vejle Stadsarkiv

Ugeavisen bringer ugens foto i samarbejde med Vejle Stadsarkiv, Vedelsgade 17.

Åbningstiderne er: Mandag til torsdag klokken 10-16, fredag klokken 10-12. Den første lørdag i måneden kan læsesalen også benyttes klokken 10-14.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vejle

Bager med på madspilds-app

Annonce