Vejle: Som man kan se på ugens foto var der brug for mange hænder i bacon-sliceriet på Vejle og Omegns Andels-Svineslagteri, der lå i Havnegade 24. Billedet er fra omkring 1958.
Vejle Amts Svineslagteri var et privat slagteri - og forløber for Vejle og Omegns Andels-Svineslagteri, der åbnede i 1910. En gruppe svineproducenter købte i 1909 det private slagteri i Havnegade for 300.000 kroner.
Der var fra begyndelsen tegnet 2.251 andelshavere, der var forpligtede til at levere deres produktion til det nye andelsslagteri. Det første år nåede antallet af slagtede svin op på 35.543, oplyser Vejles Historie, bind 3.
Ifølge bogen var det dog meget vanskeligt at få slagteriet til at fungere tilfredsstillende i de første år. Der var blandt andet stærk kritik af, at svindet på slagteriet var for stort. Andelshaverne blev betalt efter slagtet vægt, og kunne ikke acceptere at alt for meget af grisen forsvandt inden vejningen.
Desuden gav Første Verdenskrig problemer, det absolutte lavpunkt kom i 1918, hvor kun godt 5.000 svin blev slagtet.
I 20'erne gik det frem, og det blev nødvendigt at udvide slagteribygningen.
1930'ernes krise ramte svineproducenterne hårdt, men selvom antallet af slagtninger faldt, var omsætningstilbagegangen ikke tilsvarende stor.
I 1960'erne blev slagteriet byens største arbejdsplads, efter at man var begyndte at oparbejde til konserves og anden forædling. Her skete også store udvidelser af slagteriet, og man begyndte at markedsføre sig under navnet Tulip.
I 1971 indgik slagteriet i en fusion med slagterierne i Horsens, Odder, Hammel og Grindsted. Dermed var landets største slagterivirksomhed dannet.
Ved årsskiftet 1984-85 fusionerede Tulip med Expo-Fyn og i 1986 med Danish Crowns Slagterierne.