Annonce
Ugeavisen Vejle

Ugens foto: Her boede jomfruerne

Billedet af Linnemanns Jomfrukloster er fra begyndelsen af 1950'erne. Det blev nedrevet i 1957. Foto: Oskar Jensen
Annonce

Vejle: Linnemanns Jomfrukloster blev oprettet i 1856 på Gammelhavn af Andreas Deichmann Linnemann og hans hustru Ane Marie Linnemann.

Stedet blev oprettet som fribolig for fem jomfruer, med tilknytning til Vejle. De skulle være godt 40 år, være værdigt trængende, samt have en beviselig anstændig opførsel, oplyser Vejlewiki.dk.

Bygningen samt en kapital på 2500 rigsdaler rigsmark blev skænket til Jomfruklosteret af ægteparret Linnemann. Og dermed var stiftelsen Linnemanns Jomfrukloster oprettet. Der var altså ikke tale om kloster i ordets gængse forstand.

Jomfruklosterets "reglement" slog fast at såfremt en beboer giftede sig, skulle denne fraflytte klosteret "til næste flyttedag".

Gennem årene donerede slægten Linnemann samt andre Vejleslægter penge til stiftelsen. Den oprindelige bygning blev revet ned i 1957, og de penge klosteret havde, blev benyttet til at købe en ejendom i vestbyen. Den blev solgt i 2016, og i stedet uddeles der i dag legater. 14 kvinder modtager i disse dage legater fra Fonden Linnemanns Jomfrukloster.

Det er tredje gang, at fonden uddeler afkastet af sine midler til enlige, værdigt trængende kvinder, der er fyldt 40 år. Bestyrelsen har besluttet at uddele 70.000 kroner i år, og det betyder, at de 14 ansøgere, som opfylder betingelserne, kan se frem til at modtage 5.000 kroner hver i de kommende dage.

Fondens samlede midler er 2,8 millioner kroner, og det er afkastet af dem, der bliver uddelt i form af legater.

Vejle Stadsarkiv

Ugeavisen bringer ugens foto i samarbejde med Vejle Stadsarkiv, Vedelsgade 17.

Åbningstider: Mandag til torsdag klokken 10-16, fredag klokken 10-12. Den første lørdag i måneden kan læsesalen også benyttes klokken 10-14.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vejle

Tid til hygge og halloween

Ugeavisen Vejle

Spil Dansk: Dansktoppens kendte solister står på scenen i Restaurant Skyttehuset

Ugeavisen Vejle

Koncert i Bredballe Kirke

Ugeavisen Vejle

Blueskoncert i Bygningen

Annonce