Annonce
Ugeavisen Vejle

Ugens foto: Klostergades Skole

Klostergades Skole i Vejle. Billedet er ifølge Vejle Stadsarkiv taget i 1978 (Arkivnummer B55281". Fotograf ukendt
I et samarbejde med Vejle Stadsarkiv vender Ugeavisen blikket mod "de gamle dage". I denne artikel skal vi tilbage til 1978.

Vejle: Her har vi Klostergades Skole i Vejle,  set fra Dommergården i Vedelsgade i 1978.

Det var netop i 1978 - ved sommerferiens begyndelse - at skolens elever for sidste gang gik ud af skoleporten.

I 70'erne var der ellers pladsproblemer, men det var oven for bakkerne. I midtbyen oplevede man nedgang, og den første skole, der blev offer for det vigende elevtal, var byens ældste kommuneskole, Klostergades Skole.

Ifølge Vejles Historie, bind 4, styrtdykkede elevtallet fra 392 i 1970 til kun 163 i 1977.

Skoleelever, skolenævnsmedlemmer og lærere skabte trængsel i tilhørerlogen ved et byrådsmøde i 1977, men hverken underskriftsindsamlinger eller demonstrationer afværgede skolens dødsdom.

Skolen blev opført i 1890. Den havde tre etager med fire klasseværelser foruden inspektørboligen. Undervisningen i Klostergades skole var gratis, men på den tid også uden de store eksamensmuligheder.

På grund af stigende elevtilgang blev først inspektørboligen inddraget i 1901, og i 1909 blev skolen udvidet til 14 klasseværelser og en gymnastiksal.

Herefter blev det muligt at samle alle Borgerskolens pigeklasser på Klostergades Skole, og skolen var i lange tider bedst kendt under betegnelsen Pigemellemskolen. Der kom først drenge tilbage på Klostergades Skole i 1954, oplyser VejleWiki.dk.

Lige efter lukningen i 1978 blev bygningerne taget i brug dels af Vejleegnens Forberedelseskursus, dels af Vejle Handelsskole.

Siden er bygningerne også benyttet til blandt andet undervisning ved VUC og sprogundervisning.

Vejle Stadsarkiv

Ugeavisen bringer ugens foto i samarbejde med Vejle Stadsarkiv, Vedelsgade 17.

Åbningstiderne er: Mandag til torsdag klokken 10-16, fredag klokken 10-12. Den første lørdag i måneden kan læsesalen også benyttes klokken 10-14. Vær opmærksom på ændrede åbningstider på grund af corona.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce