Annonce
Ugeavisen Vejle

Ugens foto: Landsholdsspillere fra VB hyldet

Landsholdsspillere fra Vejle Boldklub hyldes efter OL, hvor de vandt sølv. Det var den 12. september 1960 (arkivnr. n200492). Foto: Oskar Jensen
Hver uge bringer avisen et foto fra Vejle Stadsarkiv. I denne uge skal vi tilbage til 1960.
Annonce

Vejle: For 60 år siden blev landsholdsspillere fra Vejle Boldklub hyldet på Rådhustorvet. De var netop kommet hjem fra De Olympiske Lege i Rom, hvor fodboldlandsholdet havde vundet sølv.

Anfører for sølvholdet Poul Jensen, Henning Enoksen, Tommy Troelsen og Poul Mejer, alle fra Vejle Boldklub, kom kørende til Rådhustorvet i en blomstersmykket, åben hestevogn. Et menneskehav med borgmester Willy Sørensen i front tog imod og hyldede sølvvinderne, der havde deres medalje om halsen ved ankomsten til rådhuset. Det var 12. september 1960.

De fire spillere var to år tidligere også med til at hive VB's første danmarksmesterskab hjem - og en sejr i landspokalfinalen.

I den olympiske finale mødte det danske landshold Jugoslavien, som kunne stille sig øverst på skamlen efter en sejr på 3-1.

Annonce

Dansk doping-dødsfald

Det var Sovjetunionen, der samlet vandt flest medaljer, nemlig 103. 43 af dem var af guld. Danmark kom på 13.-pladsen med to guld- tre sølv- og én bronzemedalje.

OL i 1960 var i øvrigt første gang, at verden kunne følge med i konkurrencerne i fjernsynet - og det var også første gang, at atleterne fik en velsignelse af Paven.

Og OL oplevede sin første dopingtragedie, da den danske cykelrytter Knud Enemark kollapsede og døde under 100 kilometer-holdløbet, oplyser Wikipadia.

Vejle Stadsarkiv

Ugeavisen bringer ugens foto i samarbejde med Vejle Stadsarkiv, Vedelsgade 17.

Åbningstiderne er: Mandag til torsdag klokken 10-16, fredag klokken 10-12. Den første lørdag i måneden kan læsesalen også benyttes klokken 10-14.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vejle

Mød de to forfatteren bag bogen om Albert Bertelsen: Museumslederen og kulturjournalisten har tilbragt mange timer sammen med Vejles store maler

Ugeavisen Vejle

To hovedroller ved Kaffe-koncert

Annonce