Annonce
Ugeavisen Vejle

Ugens foto: Rejsegilde på det nye bibliotek

En fredag eftermiddag i 1970 blev der holdt rejsegilde på Willy Sørensens Plads, hvor Vejle Bibliotek flyttede ind i foråret 1971. Foto: Torben Glyum
Annonce

Vejle: Det er næsten 50 år siden, at der blev holdt rejsegilde på Vejle Bibliotek. Billedet er fra 17. august 1970, og som man kan se, var rejsegildet en god anledning til at sætte nogle øl på bordet. Mon ikke der var pølser i gryderne.

Biblioteket for Vejle By og Amt havde til huse på Flegborg 16, inden biblioteket flyttede til Willy Sørensens Plads - med indvielse i foråret 1971.

Det første folkebibliotek i Vejle blev oprettet i 1874 på Vejle Rådhus. Her kunne man gratis låne bøger en gang om ugen. Samlingen bestod af 200 bøger, og den var tænkt som et tilbud til byens fattige indbyggere. Andre kunne for eksempel låne bøger i Vejle Klub eller i private bogudlån mod betaling. Vejle Klub var en institution i Torvegade, hvor mænd af det bedre borgerskab kunne mødes, læse, diskutere og afholde forskellige arrangementer. Nye medlemmer kunne optages, hvis de meldte sig til "Directionen", og derefter blev der afholdt afstemning blandt medlemmerne, om optagelse kunne finde sted.

På et tidspunkt flyttede biblioteket til Vejle Friskole i Klostergade. Efter en pause uden offentligt bibliotek i 15 år, stiftedes Vejle Folkebogsamling i 1895, og i 1904 Vejle Folkeuniversitetsbibliotek. I 1907 blev de slået sammen til Biblioteket for Vejle by og Amt i lokaler i det gamle hospital på Kirketorvet, oplyser VejleWiki.dk.

Biblioteket blev anerkendt som centralbibliotek i det landsdækkende bibliotekssystem i 1914.

20 år efter blev der bygget nyt bibliotek på Flegborg ved siden af Vejle Museum. Og her lå biblioteket altså i 37 år.

Vejle Stadsarkiv

Ugeavisen bringer ugens foto i samarbejde med Vejle Stadsarkiv, Vedelsgade 17.

I bestræbelserne på at dæmme op for spredningen af Coronavirus, holder Vejle Stadsarkiv lige nu lukket, foreløbig til og med søndag 10. maj.

Normalt er åbningstiderne: Mandag til torsdag klokken 10-16, fredag klokken 10-12. Den første lørdag i måneden kan læsesalen også benyttes klokken 10-14

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vejle

Tid til hygge og halloween

Ugeavisen Vejle

Spil Dansk: Dansktoppens kendte solister står på scenen i Restaurant Skyttehuset

Ugeavisen Vejle

Koncert i Bredballe Kirke

Ugeavisen Vejle

Blueskoncert i Bygningen

Annonce