Annonce
Ugeavisen Vejle

Ugens foto: Rutebil på Dæmningen

Her er vi tilbage i 1964, den 29. oktober, hvor Svends Rutebiler arrangerede tur til lufthavnsindvielse. (Arkivnr. N73729) Foto: Allan Simonsen
Annonce

Vejle: Svends Rutebiler arrangerede en tur til lufthavnsindvielse i Billund 29. oktober 1964. Billedet er fra Dæmningen, hvor en af Svends rutebiler kører under et reklamebaner.

Billund Lufthavn åbnede i en gammel hangar med et enkelt kontroltårn og en 1.660 meter lang start- og landingsbane. Siden er lufthavnen som bekendt vokset fra kun at have to indenrigsafgange om dagen til at sende sine passagerer til destinationer over hele verden med mange afgange i døgnet. Passagerterminalen er designet til at ekspedere 3,5 millioner passagerer om året.

Det var Svend Nielsen, der 1. april 1940 åbnede vognmandsforretningen "Svends Rutebiler". Ugen efter besatte tyske tropper landet, og der gik ikke længe, før der var begrænsning på brændstoffet. Så det var selvsagt sin sag at opbygge en vognmandsforretning, men med flid og opfindsomhed gik det imidlertid godt, og med tørv, pindebrænde og grankogler fik Svend Nielsen sine busser på gaden hver dag under krigen, oplyser VejleWiki.dk.

Efter krigen ekspanderede firmaet, der arrangerede udlandsture til fjerntliggende rejsemål, dog altid med kerneydelsen, nemlig den lokale rutebildrift, for øje.

Svend Nielsen døde i 1980 kort tid efter firmaets 40 års jubilæum. I 1986 overtog sønnen Johannes Nielsen firmaet og drev det videre indtil efteråret 2010, hvor Papuga Bus overtog aktiviteterne.

På ugens foto kan man i øvrigt se Højskolehjemmet til højre. Og læg også mærke til mælkeflaskerne til venstre.

Vejle Stadsarkiv

Ugeavisen bringer ugens foto i samarbejde med Vejle Stadsarkiv, Vedelsgade 17.

I bestræbelserne på at dæmme op for spredningen af Coronavirus, holder Vejle Stadsarkiv lige nu lukket, foreløbig til 13. april.

Normalt er åbningstiderne: Mandag til torsdag klokken 10-16, fredag klokken 10-12. Den første lørdag i måneden kan læsesalen også benyttes klokken 10-14.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vejle

Koncert i Bredballe Kirke

Ugeavisen Vejle

Blueskoncert i Bygningen

Ugeavisen Vejle

Bestseller-forfatter gæster Vejle

Ugeavisen Vejle

Et tæppe til de hjemløse

Annonce