Annonce
Ugeavisen Vejle

Ugens foto: Skyttehusgade pyntet op

Ugens foto viser Skyttehusgade med port og guirlander set fra Nørrebrogade (arkivnummer: B150664) Fotograf ukendt
I et samarbejde med Vejle Stadsarkiv vender Ugeavisen blikket mod "de gamle dage". Og i denne artikel skal vi tilbage til 1927.
Annonce

Vejle: Der var udsmykning over alt i Vejle i forbindelse med byens 600 års jubilæum. Banegården, posthuset, kommunens administrationsbygning, forretninger, gader og stræder var pyntet op med gran, flag og lys.

Tirsdag 16. august talte Kong Christian den 10. fra Rådhusets blomstersmykkede balkon i forbindelse med byjubilæet, og en stor menneskemængde stimlede sammen på Rådhustorvet.

Det var første gang, at Vejle fejrede et byjubilæum.

Det er svært at tidsfæste Vejle som by. Men ved et jubilæum skal man naturligvis have en præcis dato eller år at forholde sig til, og i Vejles tilfælde valgte man at holde sig til udstedelsen af byens ældst kendte købstadsprivilegier fra den 16. august 1327 af kong Valdemar 3.

Annonce

Folkefest i Skyttehushaven

Ugens foto viser Skyttehusgade med port og guirlander set fra Nørrebrogade.

16. august 1927 skrev avisen Vejle Social-Demokrat:

- Aldrig før er der vel flaget saa meget i Vejle By. I alle Gader var Flagene ude, og mange Steder var der smykket med grønne Guirlander langs Husrækkerne eller paa enkelte Ejendomme.

Jubilæet i 1927 kulminerede om aftenen med folkefest i Skyttehushaven, hvor der ifølge Vejle Amts Avis troppede mellem 10. og 15.000 mennesker op.

Omkring klokken 23 dannedes et fakkeltog blandt festdeltagerne, der gik gennem Nørreskoven ind til byen og Rådhuset, oplyser Vejlewiki.dk.

Vejle Stadsarkiv

Ugeavisen bringer ugens foto i samarbejde med Vejle Stadsarkiv, Vedelsgade 17.

Åbningstiderne er: Mandag til torsdag klokken 10-16, fredag klokken 10-12. Den første lørdag i måneden kan læsesalen også benyttes klokken 10-14.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce