Annonce
Ugeavisen Vejle

Ugens foto: Taxier parkeret foran Vejle Bank

Otte hyrevogne og chauffører opstillet på Kirketorvet i Vejle. Alle bilerne pyntet med flag på køleren (arkivnummer b74528). Foto: Ukendt/Vejle Stadsarkiv
I et samarbejde med Vejle Stadsarkiv vender Ugeavisen blikket mod "de gamle dage". I denne artikel skal vi tilbage til 1912.

Vejle: Kirketorvet i Vejle blev skabt som konsekvens af den gamle kirkegårds udflytning. Det var i 1849.

Ugens foto er fra 1912, hvor otte hyrevogne og chauffører tog opstilling på Kirketorvet foran Vejle Bank. De flotte taxaer havde udvendige båthorn, karbidlygter og rat i højre side. Den forreste vogn på billedet er en model Clement Bayard fra Frankrig, oplyser Arkiv.dk.

Vejle Bank A/S, Kirketorvet 4, blev opført i 1906. Det var gode tider for banken, fremgik det af aktiekapitalens vokseværk. I 1912 blev den fordoblet fra en til to millioner og i 1917 til fire millioner.

Annonce

I 1920'erne mærkede banken krisetendenser, men klarede sig - og i efterkrigstiden fortsatte banken med at være byens store pengeinstitut.

I 1970 skete der en stor forandring, da meddelelsen om en fusion mellem Vejle Bank, Horsens Bank, Kolding Folkebank og Kolding Laane- og Discontokasse var forsidestof. De fire banker blev til Aktivbanken; landets næststørste provinsbank, oplyser Vejles Historie, bind 2.

Flere fusioner og ejerskifter fulgte fra 1988 til 1991.

I 1988 blev det til sammenslutning med Aarhus Discontobank, i 1989 købte Topdanmark Aktivbanken - og i 1991 kom også Horsens Landbobank og Sydfyns Discontobank med i hatten.

Men regnskabstallene var ikke gode, så i 1994 blev banken overtaget af Sydbank, der stadig har bankforretning på hjørnet af Kirkegade og Kirketorvet.

Vejle Stadsarkiv

Ugeavisen bringer ugens foto i samarbejde med Vejle Stadsarkiv, Vedelsgade 17.

Åbningstiderne: Mandag til torsdag klokken 10-16, fredag klokken 10-12. Den første lørdag i måneden kan læsesalen også benyttes klokken 10-14.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

Irmas brevkasse: Datter vil ikke spise

Annonce