Annonce
Ugeavisen Vejle

Ugens foto: Udsigt mod Vestbyen

Vestbyen, som udsigten så ud i 1953. Det er AABs store boligblokke, man kan se mellem Vardevej og Svendsgade. (Arkivnr.: B150926) Fotograf ukendt.
Hver uge bringer avisen et foto fra Vejle Stadsarkiv. I denne uge skal vi tilbage til omkring 1950.
Annonce

Vejle: Siden fotografen nød udsigten fra bakken mod Uhrhøj - og skød dette billede over Vestbyen - er der sket en hel del. Ugens foto er fra 1953, og på det tidspunkt var der ikke meget at komme efter der, hvor Boulevardparken ligger i dag. Kun et stort åbent område.

Boulevardparken blev opført i begyndelsen af 1960'erne.

Det er AABs boligblokke, man kan se mellem Vardevej og Svendsgade. Til højre kan man se kolonihaverne i Vejle Enge, og i baggrunden kan man skimte midtbyen og Sct. Nicolai Kirke, byens ældste bygning.

Selve Boulevarden blev åbnet for gennemkørsel fra Vardevej til Damhaven i 1954. På det tidspunkt manglede der dog stadig kloakarbejde og fortovsanlæg.

Boulevarden blev i sin tid blev anlagt som led i nødhjælpsarbejde ved opfyldning af engene. Med trillebør blev sand kørt fra Sandegraven ved Vardevej og ud i engene. Arbejdet blev indledt i 1935.

I 30'erne var arbejdsløshedsprocenten konstant høj, i 1932 nåede man op på næsten 32 procent arbejdsløse. Fra flere sider forsøgte man at afhjælpe nøden, for eksempel med de såkaldte "beskæftigelsesarbejdere", oplyser Vejles Historie, bind 3.

I 1920'erne og 1930'erne blev der sat en lang række anlægsarbejder i gang med statstilskud til afhjælpning af arbejdsløsheden. Blandt andet overdækningen af åen ved Dæmningen, opfyldningen af Vejle Enge og altså anlæggelsen af Boulevarden.

Vejle Stadsarkiv

Ugeavisen bringer ugens foto i samarbejde med Vejle Stadsarkiv, Vedelsgade 17.

Åbningstiderne er: Mandag til torsdag klokken 10-16, fredag klokken 10-12. Den første lørdag i måneden kan læsesalen også benyttes klokken 10-14.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vejle

Mød de to forfatteren bag bogen om Albert Bertelsen: Museumslederen og kulturjournalisten har tilbragt mange timer sammen med Vejles store maler

Ugeavisen Vejle

To hovedroller ved Kaffe-koncert

Annonce