Annonce
Ugeavisen Vejle

Unge talenter skaber kunst: En kur mod corona sættes på udsalg

Unge kunstnere er disse dage i fuld gang med at skabe installationskunst, som vil blive vist i Bryggen 27. til 29. november. Foto: Christina Møgelvang Mosegaard
Med start på black friday og resten af weekenden viser unge kunst- og musiktalenter fra ArtLab og UngeLab i Vejle lyd- og video-installation i Bryggen.
Annonce

Vejle: I den sidste weekend i november, nærmere betegnet fra 27. til 29. november, vil man i Biancos gamle butikslokale i Bryggen kunne reflektere over en flok unge menneskers kunstneriske budskab. Her har deltagere fra Vejle Kommunes talentprogram “ArtLab” sammen med deltagere fra projektet “UngeLab” under Trekantområdets Festuge, skabt en installation, hvor både lyd og billede er medierne, de udtrykker sig med.

Annonce

Køb kuren mod corona

- Når nu det er i Bryggen, vi skal udstille, og det er lige omkring black friday - plus, at vi er midt i en tid med coronavirusset, ja, så faldt det ret naturligt, at det er det, som vores værk skal handle om, fortæller Tonja Simonsen, der er deltager på ArtLab.

Deltagere fra både ArtLab og UngeLab i Vejle mødtes søndag for at få koordineret deres kunstprojekt. Foto: Christina Møgelvang Mosegaard

Og hun fortsætter:

- Vi vil lave to film, der skal køre samtidig. Den ene er en reklamefilm, hvor de prøver at sælge en håndsprit, der kan kurere mod coronavirusset, og den anden video vil være med folk, der ser reklamen og deres reaktioner på den. Og faktisk vil det der sker i den ene video, påvirke den anden.

Annonce

Samarbejdet om kunsten

Installationen i Bryggen handler, udover det kunstneriske udtryk og budskabet, også om, at unge kunstneriske talenter kan arbejde sammen - med hver deres udtryksformer. Blandt andet vil den musikalske side af værket blive udført af Mathilde og Ludvig fra UngeLab, Marina Locova fra ArtLab har udarbejdet et animeret logo-design, og sådan er der i det hele taget flere elementer og kunstretninger fra flere deltagere, og tilsammen får de skabt ét værk.


Det er en god udfordring vi har fået, og meget spændende at skulle arbejde sammen med andre om sin kunst. Det har jeg aldrig prøvet før,

Freja Kronholm Pape Andersen


- Det er en god udfordring vi har fået, og meget spændende at skulle arbejde sammen med andre om sin kunst. Det har jeg aldrig prøvet før, lyder det fra Freja Kronholm Pape Andersen fra ArtLab.

Hun fortæller videre, at der i det hele taget er mange nye sider af det kunstneriske arbejde, hun er blevet klogere på ved at være på ArtLab.

Og der testes om teknikken virker. Foto: Christina Møgelvang Mosegaard

- Og Stine Ofelia har virkelig en anderledes og spændende måde at undervise os på. Vi får en masse udfordringer og ser tingene på nye måder. Normalt arbejder jeg med billedkunst, men nu har jeg også fået kendskab til flere retninger. For eksempel er der kreativ skrivning, som faktisk har været med til at gøre mig bevidst omkring det med at give titler til mine værker, forklarer Freja Kronholm Pape Andersen.

ArtLab og UngeLab

ArtLab er et undervisningforløb, hvor unge mellem 15 og 25 år får mulighed for at fordybe sig inden for kunstneriske discipliner som foto, video, lyd, performance, design og kreativ skrivning. Det er Xeneriet, Spinderihallerne og billedkunstner Stine Ofelia Kildevang der står bag, og håbet er, at kunne være med til at skabe rum, sted og muligheder, hvor unge mennesker med interesse for kunst får optimale rammer for at udvikle sig - for eksempel med henblik på i fremtiden at kunne søge ind på kunstakademi og designskoler, men også, hvis man blot har interesse for at blive klogere på samtidskunsten.

UngeLab finder sted i de fire byer Fredericia, Haderslev, Kolding og Vejle. I hver kommune designer en gruppe på seks til otte unge en kunstinstallation faciliteret af en erfaren teamleder. Installationen udstilles under Trekantområdets Festuge, som i år er flyttet til perioden 1. september til 31. november. Projektet er støttet af Trekantområdet og Tuborgfondet.

Til tider vil professionelle kunstnere være gæstelærere hos ArtLab, og i denne tid er det Brian Enevoldsen. Her er han blandt andet med til at hjælpe de unge kunsttalenter videre med deres udtryk i både egne værker og i deres fælles projekter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vejle

Julemarked på Søndertorv

Annonce