Annonce
Vejle

Væk med bænke og langborde: Ny indretning gør streetfood tryg

Mathias Tiachi Ohira Poulsen og de øvrige involverede i Street Food Vejle var mandag i gang med at nyindrette lokalet, så der er mere plads mellem de enkelte selskaber, når boderne genåbner tirsdag eftermiddag. Privatfoto
Street Food Vejle er genåbnet efter præcis to måneders lukning under coronakrisen. Det skete med flere ændringer for at gøre besøget trygt for gæsterne.
Annonce

Vejle: Landets caféer og restauranter fik mandag mulighed for at slå dørene op for spisende gæster, og den mulighed greb Street Food Vejle dagen derpå.

Tirsdag eftermiddag kunne det intime marked med madboder på Dæmningen atter byde gæsterne indenfor, men som så mange andre steder blev det med ændringer for både gæster og personale.

Lokalet lignede ikke helt sig selv, for de traditionelle bænke og langborde, der benyttes på de fleste af landets streetfood-markeder, er for en tid skiftet ud med mere traditionelle borde og stole. Det har sin naturlige forklaring, fortæller indehaveren af Street Food Vejle, Heinrich Schrøder.

- Vi er nødt til at bytte bænkene og langbordene ud for at følge retningslinjerne fra myndighederne, fortæller han.

Det handler om at sikre den nødvendige afstand på mindst en meter mellem hvert selskab, der møder op for at spise i det store fælles lokale.

Vi har reduceret antallet af siddepladser kraftigt, så der er meget mere plads, og du bliver mødt af en helt anden fornemmelse, når du træder ind i hernede.

Mathias Tiachi Ohira Poulsen, bodholder

Annonce

Alt bliver sprittet af

Street Food Vejle sætter også ekstra personale på, så gæsterne kan blive instrueret i de nye forholdsregler på stedet.

- Det er vigtigt for os, at hygiejnen er helt i top, og vi har instrueret personalet i, hvordan alt skal sprittes af, inden et nyt selskab sætter sig ved bordene. Vi vil også opfordre gæsterne til at sætte sig, når de har afgivet deres bestilling, så folk ikke står tæt op ad hinanden ved den enkelte bod og venter på maden, fortæller Heinrich Schrøder.

Street Food Vejle har benyttet den ufrivillige lukning på at opbygge et nyt børneområde, ligesom madmarkedet har indrettet et lille selskabslokale i den bod, der p.t. står ledig.

- Vi har valgt at prøve det af med et lokale, hvor op til 10 personer kan sidde lidt for sig selv, hvis de er mest trygge ved det, indtil der kommer en ny bod ind på et tidspunkt, fortæller Mathias Tiachi Ohira Poulsen, der er medejer af to af boderne.

Annonce

Må reducere kraftigt

Med ommøbleringen af fælleslokalet har Street Food Vejle reduceret antallet af siddepladser fra tidligere 145 til nu 65, mens madmekkaet også har pladser ude i den gårdsplads, som Street Food Vejle deler med Madindustrien.

- Vi har under krisen tilføjet 25 ekstra siddepladser til vores 38 siddepladser udenfor. Vi satser på en sommer med godt vejr, så folk kan sidde ude i Bryggerigaarden, som vi har forbedret, mens boderne har holdt lukket, fortæller bodholderen.

Alle boder valgte at lukke helt ned, få dage efter at statsministeren lukkede store dele af samfundet ned, og boderne fravalgte muligheden for at sælge takeaway. Men nu er også takeaway-delen tilbage.

- Vi har lavet en særlig takeaway-afdeling, hvor folk kan stå og vente på udlevering af deres mad, fortæller Mathias Tiachi Ohira Poulsen.

Annonce

Er meget afventende

Han og de øvrige bodholdere er spændt på den kommende tid, nu hvor det skal vise sig, om vejlenserne har lyst til igen at gå ud at spise.

- Ingen har oplevet dette før, og vi er meget afventende. Men heldigvis har der været en stor efterspørgsel på, at vi skulle åbne igen, og så tager vi det uge for uge og vurderer løbende, hvordan folk har det med situationen. Lige nu er vi spændt på, hvad folk siger til den nye indretning hernede, siger bodholderen.

Street Food Vejle åbner i første omgang med lettere indskrænkede åbningstider, så boderne er åbne klokken 16.30 til 20 på hverdage og og 12 til 20 i weekenden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce