Annonce
Ugeavisen Vejle

Vandhunde kan glæde sig: Den nye svømmehal åbner snart

Roland Christiansen, direktør i DGI Huset Vejle, glæder sig til, at den gamle svømmehal åbner igen. Hallen er ombygget og fremstår tiptop moderne. I baggrunden øverst ses i øvrigt det nye rutsjebane-rør. Foto: Lars Saugbjerg
Ny rutsjebane, fem meter højt udspringstårn, spabad, fællessauna og meget mere. Vejles nye svømmehal åbner snart.
Annonce

Vejle: Sidste år åbnede Vejles splinternye svømmehal, og DGI Huset fik dermed tilføjet et 50 meter bassin med otte baner. Nu gælder det så byens "gamle" svømmehal, der har fået en gevaldig overhaling i årets løb. Der venter et sandt slaraffenland for alle vandhunde.

- Vi forventer at kunne slå dørene op medio januar, senest i slutningen af måneden, lyder det fra Roland Christiansen, direktør i DGI Huset Vejle.

Faktisk var det planen, at svømmehallen skulle åbne allerede i december, men usikkerhed omkring nogle betonprøver har trukket åbningen ud, og samtidig venter huset på en forsinket pumpe. Men direktøren kan se lyset for enden af tunnellen.

- Jeg er svært begejstret for, hvor flot det bliver. Det flotte udtryk, som vi har i svømmehallen, der åbnede sidste år, fortsætter ind i den ombyggede hal. Superflot med den rå beton og den samme type træ. Jeg synes den onden-fløjte-mig, at det er blevet flot. Jeg håber og tror på, at alle vil sige: Det var værd at vente på, smiler Roland Christiansen.

Jeg synes den onden-fløjte-mig, at det er blevet flot. Jeg håber og tror på, at alle vil sige: Det var værd at vente på

Roland Christiansen, direktør, DGI Huset Vejle

Annonce

Rutsjebane og tårn

I den ombyggede hal føles det som om, at der er blevet højere til loftet. Det skyldes den nye led-belysning. Og allerøverst, lige under taget i et af hjørnerne, begynder den nye rutsjebane.

- Der er flere sving og masser af fart på. Den er længere og hurtige end den gamle, og vi har installeret et tidsanlæg på rutsjebanen, så friske drenge og piger kan se, hvem der kan køre hurtigst ned. Også den daglige, månedlige og årlige highscore bliver registreret. I øvrigt har rutsjebanen et stykke gennemsigtig rør, hvor man kan se folk komme farende forbi, fortæller Roland Christiansen.

Ved siden af indgangen til rutsjebanen kan de modige gå op i svømmehallens nye fem-meter tårn. Springbassinet, som også byder på tre-meter og en-meter vippe, er lige dybt over det hele.

- Jeg så gerne, at det var muligt at etablere en springklub. Med fuld dybde er det i øvrigt også muligt at spille undervands-rugby.

Annonce

Fælles-sauna

Hallen rummer to store, adskilte bassiner - udover det gamle babybassin. Dybden i familiebassinet er på 1,40 meter, og her er "møbleringen" ikke færdig.

- Men det bliver her, at vi får en række forskellige muligheder for leg. Et par hundrede kvadratmeter, hvor man kan klatre, kravle og få pulsen op. Det er et familievenligt varmtvandsbassin, hvor det er muligt at opholde sig i længere tid end i det store sportsbassin, hvor svømmerne har brug for køligere vand, siger Roland Christiansen.

På hverdage om formiddagen vil der også være plads til, at ældre borgere kan få nogle rolige stunder i det varme vand, vurderer direktøren.

Som noget nyt i Vejle er der også et spabad i hjørnet af hallen. Og to nye fælles-saunaer, så man som familie kan gå i sauna sammen. Roland Christiansen understreger, at man bibeholder saunaerne i omklædningsrummene. De bliver opbygget på ny.

- Vi har også etableret seks familie-omklædningsrum, så borgere, der af forskellige årsager har et ønske om at klæde om og bade privat, har mulighed for det, siger direktøren, der tilføjer, at husets nye bruserum først bliver lavet til sommer.

Bruserummene skal opbygges således, at svømmehallen kan håndtere et større publikumpres på samme antal kvadratmeter.

I øvrigt er al teknik, der blandt andet sørger for at rense vandet, blevet opdateret. Dermed er den nye svømmehal også mere energivenlig end den gamle.

Støvet fra håndværkerne, der er i fuld gang, har endnu ikke lagt sig. Svømmehallen åbner forhåbentlig medio januar. Foto: Lars Saugbjerg
Der er et lille stykke vej endnu, men hallen bliver en fuldendt forlængelse af byens nye svømmehal, der blev indviet sidste år. Bag trævæggen i baggrunden er der indrettet fælles-saunaer. Foto: Lars Saugbjerg
Oppe under taget kan de modige få et godt overblik. Her peger Roland Christiansen på svømmehallens nye fem-meter tårn. Foto: Lars Saugbjerg
Fra fem-meter tårnet hopper man i det dybe bassin. Om alt går vel åbner den ombyggede svømmehal snart. Foto: Lars Saugbjerg
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vejle

Bare vi ikke er til grin

Annonce