Annonce
Ugeavisen Vejle

Varehuset og bossen har 25 års jubilæum: Pers Føtex er i Superligaen

Per Olesen og Føtex på havnen i Vejle kan i denne tid markere, at det er 25 år siden, det hele begyndte. Foto: Flemming Larsen
Per Olesen, varehuschef i Føtex, var med til at åbne varehuset på havnen i Vejle. Det er 25 år siden, og det skal markeres.
Annonce

Vejle: - Jeg er privilegeret, det at have sin egen Føtex. Tænk at have så stor en butik, uden man selv har skudt penge i den, det er da fantastisk.

Så snart man træder ind ad døren hos Føtex på havnen i Vejle, og varehuschef Per Olesen kommer én i møde, kan man næsten mærke hans passion for sit varehus og for Vejle og VB i særdeleshed.

Selv om Per Olesen har haft et par svinkeærinder, blandt andet som varehuschef i henholdsvis Føtex i Esbjerg og Føtex i Silkeborg, banker hans hjerte for Vejle og VB.

- Jeg har som dreng løbet rundt og leget i Nørreskoven, og har som ægte VB'er stået på stadion og slået på stortrommer for boldklubbens store koryfæer gennem årene, siger Per Olesen, der er udlært hos Haarup Supermarked på Nørremarksvej, ligesom han har været butikschef i et par butikker i Vejle, inden han i 1983 kom til Dansk Supermarked.

- Jeg havde derfor over for ejerne, tidligere Dansk Supermarked og nu Salling Group, givet udtryk for, at jeg gerne ville tilbage til Vejle, når chancen bød chancen sig. Det gjorde den, nemlig da supermarkedskæden Edeka gik konkurs og Føtex på havnen åbnede, siger Per Olesen med sit vanlige glimt i øjet.

Annonce

Medarbejderstaben fordoblet

Det er 25 år siden, så det er både varehuset og bossens jubilæum.

- Siden åbningen er medarbejderstaben blevet mere end fordoblet. Jeg var med til at ansætte 100 mennesker, medarbejdere og afdelingsledere til varehusets forskellige afdelinger. I dag er vi 260, så der er da sket lidt.

De seneste år har Per Olesen været med til at modernisere varehuset, og han er stolt over det, der i dag er blevet til Føtexhus. Foto: Flemming Larsen

- Dengang var butikken også indrettet på en helt anden måde, siger han, der i de seneste tre år har været med til at føre Føtex på havnen i Vejle ind i fremtiden, nemlig med en total forvandling; man er tæt på at være færdig med det, som er blevet døbt Føtexhus.

Annonce

Har taget et bid af bistroen

- Vi har stort set de sammen kvadratmeter som dengang, men de er med moderniseringen langt bedre udnyttet end tidligere. Vi har taget en bid af vores bistro og har fået en langt mere indbydende bagerafdeling.

- Derudover har vi også fået skabt bedre plads til både vores frugt- og grøntafdeling, vinafdeling og slagter- og delikatesseafdeling, siger Per Olesen, der i forbindelse med sidstnævnte nævner et nyt koncept, godt på vej, et madkoncept, der henvender sig til blandt andet den travle børnefamilie.

Siden Edeka blev til Føtex og Per Olesen kom til, er der også sket meget uden for varehuset.

- Gaden er blevet lukket, det har givet os mulighed for at skabe et lille torv med borde og stole, som vores bistro har stor glæde af i især sommerhalvåret. Der er kommet flere parkeringspladser til, og derfor er vi glade for, at der er blevet etableret en lysregulering ind til varehuset, lyder det fra varehuschefen, der gerne indrømmer, han er født med et købmandsgen.

Annonce

Blandt de bedste

Det betyder, at Føtex på havnen i Vejle omsætningsmæssigt hører til i toppen af skalaen, og at varehuset er det tredjebedste, når det handler om salg af vin.

- Vi ligger også fornemt placeret, når det handler om at levere varehuschefer og afdelingsledere til andre af Salling Groups varehuse og butikker. Karrieremulighederne er gode for dem, der gerne selv vil, det er en af de ting, jeg rigtig godt kan lide, kommer det ærligt fra Per Olesen, også selv om han gennem årene har måttet aflevere mange dygtige medarbejdere.

Bossen for Føtex på havnen i Vejle erkender dog gerne, at jobbet som varehuschef ikke er noget 37 timers job.

- Det er en livsstil, det har min bedre halvdel, Sonja, og vores tre børn, Martin, Michael og Pernille, for længst vænnet sig til. Men jeg er gennem årene blev god til at være til stede, når jeg så har fri.

- Og derfor er der også fortsat tid til at følge VB på tætteste hold, også selv om det ikke længere er mig, der slår på trommen, når Vejles koryfæer tryller på grønsværen på Vejle Stadion, smiler Per Olesen.

Jubilæet skulle have været fejret med morgenkaffe med rundstykker og masser af smagsprøver til kunderne, men det tillader covid-19 retningslinjer desværre ikke. Derfor har Føtex på havnen i stedet valgt at skrue ekstra op for tilbuddene fra torsdag til søndag, ligesom der også bliver noget at komme efter resten af 2020.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce