Annonce
Ugeavisen Vejle

Vejle Amatørscene: Stærke sager på vej

Vejle Amatørscenes næste familieforestilling er Pippi Langstrømpe. Arkivfoto

Årets familieforestilling handler om Pippilotta Viktualia Rullgardinia Krusemynta Efraimsdotter Långstrump. Måske bedre kendt som Pippi Langstrømpe.

Annonce

Vejle: "Dyrene i Hakkebakkeskoven", som Vejle Amatørscene for nyligt opførte på Domus, spillede for udsolgte huse, og nu er den teaterglade forening klar til at løfte sløret for amatørscenens kommende familieforestilling.

- Det bliver historien om den stærke pige "Pippi Langstrømpe", som spilles 15. til 17. november i år, lyder det fra formand Bende Dall-Hansen.

Pippi Langstrømpe dukkede for første gang op i bogen med samme titel fra 1945, hvor hun flyttede ind i Villa Villekulla. Til november flytter hun så ind på Domus, og med sig har hun ganske sikkert sin abe hr. Nilsson, hesten Lille Gubben og de to jævnaldrende børn, Tommy og Annika.

Allerede til marts opfører Amatørscenen Haraold Pinters farce "The dumb waiter" på Amatørscenens egen scene i Spilleriet i Spinderrihallerne.

- Farcen har kun to medvirkende: Michael Schrøder og Mikkel Aarestrup. De to er uovertrufne spasmagere. Det har de vist i mange sammenhænge. Michael Schrøder har tidligere vundet DM i Revy med et forrygende en mands sceneshow i "Kombardo", og Mikkel Aarestrup har lige været en fantastisk ræv i "Dyrene i Hakkebakkeskoven". Det er Kim Kousgaard, der er instruktør, oplyser Bende Dall-Hansen.

Annonce

Rikke Bilde kommer forbi

I april får Vejle Amatørscene besøg af skuespiller Rikke Bilde.

Rikke Bilde er opvokset i Vejle og har været medlem af Amatørscenen i ungdomsårene. Hun blev uddannet skuespiller på Odense Teater i 2005. Rikke Bilde bor nu i København, og hun er en del af kunstnerkollektivet Sort samvittighed, der blandt andet har skabt de anmelderroste forestillingerne "Hvid magi" på Betty Nansen Teateret og "Tove,Tove, Tove" på Det Kongelige Tetaer om Tove Ditlevsens liv.

Rikke Bilde er lige nu aktuel på filmlærredet i Lidobiografen i Vejle i filmen "Happy Ending". En film af Hella Joof. Her ses hun i rollen som Nanna.

- Rikke vil fortælle om, hvordan arbejdet med teater er for hende. Det bliver også muligt for andre end amatørscenens medlemmer at opleve Rikke Bilde, oplyser foreningen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce