Annonce
Ugeavisen Vejle

Vejle fortsætter som centralbibliotek

I en ny rammeaftale med kulturministeriet fortsætter Vejle Bibliotekerne som centralbibliotek. PR-foto
Annonce

Vejle: Der er bøger nok på bibliotekshylderne i Vejle. I kælderen bugner det også, og sådan bliver det i mindst fire år endnu.

Det fortæller biblioteket i en pressemeddelelse. I en ny rammeaftale med kulturministeriet fortsætter Vejle Bibliotekerne nemlig som centralbibliotek, og det sikrer udviklingen af tilbud sammen med folkebibliotekerne og indkøb af en ekstra bred vifte af fysiske og digitale materialer.

- At Vejle Bibliotekerne er centralbibliotek er ikke synligt for lånerne, men fjernlageret er i kælderen under Vejle Bibliotek, og det er fyldt med et bredt udvalg af bøger, som supplerer udbuddet på andre folkebiblioteker.

Vejle er centralt bibliotek for det syd- og sønderjyske, og det betyder, at staten er med til at finansiere en meget bred bestand af materialer. Det hedder i bibliotekssprog "materialeoverbygningen" og betyder, at lånerne i Vejle Kommune har langt flere varer hjemme på hylden på deres lokale bibliotek i Børkop, Egtved, Jelling, Give og Vejle.

Tre kulturpolitiske temaspor vil være i fokus fremover - "Kultur for alle", "Borgeren i den digitale transformation" og "Glæden ved sprog, litteratur og læsning".

Den nye rammeaftale gælder frem til udgangen af 2024. /jorha

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vejle

Blomster fra en glad dreng

Ugeavisen Vejle

Koncert i Mølholm Kirke

Annonce