Annonce
Ugeavisen Vejle

Vejle håber at vinde igen: 22 handelsbyer går efter titlen

Med citychef Marianne Jeppesen og borgmester Jens Ejner Christensen (V) i front modtog Vejle i 2018 hæderen som Danmarks bedste handelsby. Yderst til højre Per Nyborg, adm. direktør i Institut for Center-Planlægning. PR-foto
22. oktober udløses spændingen for de 22 byer, der har tilmeldt sig konkurrencen Årets Handelsby. Vejle er forsvarende mester og håber på at genvinde titlen.

Vejle: Som regerende mester i konkurrencen om at blive årets bedste handelsby i Danmark ser man på borgmesterkontoret, citykontoret og i butikslivet i Vejle med spænding hen imod 22. oktober. Da kåres nemlig vinderen af prisen som Danmarks bedste handelsby 2020.

Konkurrencen, som Institut for Center-Planlægning (ICP) i Rødovre står bag, har 22 deltagende kommuner ud af landets 98, så det er en lille sluttet kreds, der er med i prisfesten.

Det er ottende gang, konkurrencen afvikles, og det sker hvert andet år. Senest løb Vejle med hæderen i 2018, men spørgsmålet er, om Vejle kan gentage kunststykket.

Vi har spurgt adminstrerende direktør Per Nyborg, ICP, om der bliver tale om nomineringer til prisuddelingen. Han er dog lige så lukket som en butiksdør efter lukketid:

- Alt forbliver hemmeligt, lyder det korte svar fra Per Nyborg.

Kernekunder interviewet

Konkurrencegrundlaget har været gennemførelsen af 100 interviews i de tilmeldte byer. Det har gjaldt bymidtens "kernekunder", hvor definitionen på en kernekunde er en kunde, der kommer i bymidten "mindst én gang om måneden".

Samtidig vil en jury af branchepersoner vurdere handelsbyerne ud fra byernes egne redegørelser for, hvad der gør deres bymidte speciel og attraktiv.

De deltagende byer er en blanding af små og store med sjællandske Asnæs (3000 indbyggere) og Præstø (3800) som de mindste og Aalborg (117.000) som den største. Derudover deltager Vejle, Fredericia, Herning, Holstebro, Viborg, Sønderborg, Tønder, Vejen, Aabenraa, Middelfart, Svendborg, Ringe, Nykøbing Sjælland, Slagelse, Næstved, Roskilde, Køge, Vordingborg og Stege.

Udover hovedprisen som Danmarks bedste handelsby, er der priser til den hyggeligste, flotteste, bedst markedsførte, mest servicemindede og mest innovative handelsby.

Kåringen sker i Messe C i Fredericia torsdag 22. oktober.

Annonce

Arbejder benhårdt for byen

Citychef Andreas Kiis Antonsen glæder sig til prisfesten og krydser fingre for, at Vejle igen kan tage en titel.

- Vi er virkelig spændte. Det kilder lidt i maven, men det er heldigvis blot et udtryk for, at vi gør os umage og altid sigter højt, siger han.

Hvad vil det betyde for jer at få en pris med hjem i år? 

- Rigtig meget. Mange arbejder benhårdt for at skabe en fantastisk bymidte, der både fungerer som handelssted, bosted og mødested. Det gælder både en ambitiøs kommune og et hårdtarbejdende erhvervsliv og samarbejdende foreningsliv. Vi fortjener alle den anerkendelse.

Hvad har I argumenteret for gør Vejle speciel?

- Sammen med kommunen har vi besvaret et ni-siders spørgeskema med alt fra antal parkeringspladser til langsigtede strategier og byudvikling. Det nye, smukke rådhustorv blev nævnt, og derudover blev Vejles butiksmiks af specialforretninger og kædebutikker fremhævet. Vores coronaaktiviteter blev også nævnt. Vi var de første til at retningsopdele gågaden, og vi holdt ”Det bliver godt igen"-fest. Både borgmester og citychef var chauffør på ”Spritten”, en specialombygget golfvogn med spritdispensere, der kørte rundt i gågaden, fortæller Andreas Kiis Antonsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce