Annonce
Ugeavisen Vejle

Vejle har fået to nye restauranter: Danske klassikere og syrisk mad på menuen

Abdulfatah Ali Deeb har åbnet et syriske spisehus, Masaya i Vejle Midtpunkt, og her vil han serverer retter som shawarma, humus, og baba ganoush. Foto: Flemming Larsen
Den Store Gryde i Orla Lehmannsgade serverer dansk mad, mens det syriske spisehus, Masaya i Vejle Midtpunkt, har retter som shawarma, hummus eller baba ganoush på menuen.

Vejle: Mens Vejles restauratører i sidste uge glædede sig over genåbningen, var der to restauratører, der glædede sig ekstra meget: De tog nemlig mod gæster i restauranten for første gang.

Abdulfatah Ali Deeb har åbnet et syriske spisehus, Masaya, der har retter som shawarma, hummus eller baba ganoush på menuen.

Vejles nye restauratør, der stammer fra Damaskus, men som er faldet godt til i Danmark og især Vejle, har brugt de seneste par måneder på at indrettet spisehuset i Nørregade 73, i de lokaler, der tidligere rummede Brød by Vanilla.

Spisehuset er blev smagfuldt indrettet med rustikke vægge med små lamper, der lyser det hyggelige lokale op, og med et åbent køkken i baggrunden.

- Jeg vil gerne kunne servere et skønt måltid mad fra mit hjemland, det skal foregå i hyggelige, men intime omgivelser. Derfor er køkkenet også åbent, så gæsterne kan følge med, når jeg tilbereder de små, lækre retter fra Syrien, siger Abdulfatah Ali Deeb.

Abdulfatah Ali Deebs spisehus henvender sig til hele familien, for den syriske kok, som har lavet mad, siden han var helt ung, har nemlig en mission: Han vil gerne have alle i familien til at gå ud at spise sammen og nyde hinandens selskab - børn, forældre og bedsteforældre.

- Jeg vil gerne give gæsterne noget tilbage, nemlig lidt af min egen kultur - det at tage sig tid til at spise et godt måltid mad, siger Abdulfatah Ali Deebs, mens han med et smil på læben beretter om, at han med åbningen glæder sig til at komme til at lave syrisk mad helt fra bunden, nemlig i stedet for bare takeaway, som han har lavet et par uger.

Restauranten holder åbent alle ugens dage fra klokken 11 til klokken 21.

Den Store Gryde er åbnet i Orla Lehmansgade 2 C, og her har ejeren Saied Mahroueian, t.h., danske klasikere på menuen. Han ses her sammen med sin kok Armin Mahroolan og tjerner Anna Nase. Foto: Flemming Larsen

Danske klassikere

10 minutters gang derfra, nemlig i Orla Lehmansgade 2C, finder man Den Store Gryde.

Her tager Saied Mahroueian imod med åbne arme og er klar til at servere danske, klassiske gryderetter som for eksempel bøf med bløde løg, frikadeller, boller i karry, kylling og flæskesteg, mens det ekstra krydderi bliver alskens burgere.

- Jeg elsker at lave god mad, nemlig som vores mor lavede den - med kærlighed og til igen at komme til at stå foran gaskomfuret, røre i gryden og dufte til mine lækre, danske gryderetter, blandt andet når der skal laves paprikagryde. De gæster, der bare er lidt lækkersultne, kan nøjes med at få serveret forskellige burgere, hvor alt også er lavet fra bunden, siger Saied Mahroueian.

Den Store Gryde holder åbent fra tirsdag til søndag fra klokken 16 til klokken 21, mens der holdes lukket om mandagen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vejle

Skyttehuset får livvagt

Annonce