Annonce
Ugeavisen Vejle

Vejle i top: Mange nye virksomheder i 2020

Vækstfonden har kigget på de nyeste tal i CVR-registret for nyoprettede virksomheder i de sydjyske kommuner. Ifølge tallene blev der i hele 2020 registreret 606 nye virksomheder i Vejle Kommune.
Tal fra Vækstfonden tegner et klart billede. Vejle er iværksætternes foretrukne sydjyske kommune. Sidste år blev der registreret 606 nye virksomheder i Vejle Kommune.

Vejle: Sidste år blev der registreret 606 nye virksomheder i Vejle Kommune. Dermed er placeret Vejle Kommune placeret helt i top i tabellen over sydjyske kommuner, der skaber iværksættere og nye virksomheder.

I Kolding var der sidste år 503 nyregistrerede virksomheder. I Fredericia kun 186.


Jeg er meget glad for, at der er i et ellers vanskeligt år er blevet skabt så mange nye virksomheder i vores kommune

Jens Ejner Christensen (V)


Det er Vækstfonden, der har kigget på de nyeste tal i CVR-registret for nyoprettede virksomheder i de sydjyske kommuner.

I en pressemeddelelse udtrykker Vejles borgmester, Jens Ejner Christensen (V), sin begejstring for tallene.

- Jeg er meget glad for, at der er i et ellers vanskeligt år er blevet skabt så mange nye virksomheder i vores kommune, siger Vejles borgmester, Jens Ejner Christensen, der mener, at Vejles placering blandt andet skyldes en langsigtet og dygtig indsats fra kommunens erhvervsafdeling.

I mange år har man haft fokus på at understøtte iværksætteri. Blandt andet med iværksættermiljøerne Spinderihallerne, Slagteriet og Green Start Up.

Annonce

Innovationsmiljøer til alle

Iværksættermiljøerne er samlet under paraplyen StartUp Vejle. Via den kan man få vejledning til opstart og udvikling af sin virksomhed, og samtidig blive en del af et stort netværk af andre iværksættere.

Vejle Erhverv er den samlende enhed, der arbejder med at skabe bedre rammer for iværksættere i Vejle Kommune.

Erhvervs-og turismechef, Morten Damgaard Nielsen, mener, at Vejles styrke er, at man ikke kun har én styrkeposition, men at man evner at få mere ud af de brancher, hvor Vejle i forvejen har mange virksomheder.

- I Vejle har vi innovationsmiljøer til alle, uanset om man vil arbejde med grøn energi, fødevarer, kreativitet eller noget helt andet - og om lidt åbner vi også et start-up-miljø for virksomheder, der vil arbejde med digitalisering og kunstig intelligens. De mange stærke økosystemer, hvor iværksættere kan blive en del af et fagspecifikt virksomhedsmiljø er helt klart medvirkende til, at så mange iværksættere vælger at etablere deres virksomhed i Vejle, siger Morten Damgaard Nielsen i pressemeddelelsen.

Erhvervschefen opfordrer alle, der har en iværksætter i maven, til at undersøge mulighederne gennem StartUp Vejle, som man kan finde via kommunens hjemmeside.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce