Annonce
Ugeavisen Vejle

Vejle Kommune holder fire inspirationsmøder om seniorbofællesskaber

Vejle Kommune holder fire inspirationsmøder om seniorbofællesskaber. PR-foto
Drømmer du om at bo i et seniorbofællesskab? Det vil Vejle Kommune gerne vide og inviterer derfor til inspirationsmøder i Børkop, Give, Egtved og Jelling.
Annonce

Vejle Kommune: Hvad gør man, når man gerne vil bo i egen bolig længst muligt, men samtidig gerne vil have en mindre bolig, som er mere overskuelig og giver mere tid til andre aktiviteter? Eller hvis man bare vil være del af et fællesskab. For en del seniorer er svaret på spørgsmålet at flytte i bofællesskab.

Ofte er tryghed også et nøgleord. Det er rart at vide, at der er nogen tæt på, og samtidig giver et bofællesskab et godt naboskab og netværk. Derfor skyder mange nye boformer for ældre op rundt i landet, og der er især lange ventelister til seniorbofællesskaber. Seniorudvalget og Udvalget for Lokalsamfund og Nærdemokrati i Vejle Kommune vil derfor give borgerne mere viden om seniorbofællesskaber - i første omgang i landområderne.

Et seniorbofællesskab består typisk af 15-25 enkelte boliger og et fælleshus. Der er ofte en minimumsalder, f.eks. på 50 år, for at kunne få en bolig, og beboerne er med til at definere fællesskabet og de fælles opgaver. Et bofællesskab kan derfor løse en lang række af de udfordringer, man kan stå over for, når man bliver ældre, fordi man får en nem bolig og et fællesskab med ligesindede.

Annonce

Seniorer på landet

- Der har været en tendens til, at der bygges flest seniorvenlige boliger i byerne, men vi ved, at seniorer, der bor på landet, gerne vil blive i nærområdet. Vi vil derfor gerne blive klogere på interessen for boliger til seniorer, herunder seniorbofællesskaber, i de små bysamfund, og hvilken slags boliger borgerne på landet efterspørger, siger udvalgsformand for Seniorudvalget, Kenneth Fredslund Petersen i en pressemeddelelse.

Inspirationsmøderne holdes i følgende byer: - Børkop 21. januar fra kl. 19-20.30: Gauerslund Hallen.

- Give 28. januar fra kl. 19-20.30: Huset Give.

- Egtved 4. februar fra kl. 19-20.30: Roberthus.

- Jelling 6. februar fra kl. 19-20.30: Gormshallen.

Det er gratis at deltage, og det kræver ingen tilmelding.

/EXP

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce