Annonce
Ugeavisen Vejle

Vejle Kommune: Klare fordele ved skærmbesøg frem for et fysisk besøg

Vejle Kommune tester skærmbesøg i hjemmeplenen. Foto: Vejle Kommune/Colourbox
Hjælp til at dosere medicin og måle blodsukker eller vejledning via en skærm er nyt tilbud til ældre i Vejle Kommunes hjemmepleje.
Annonce

Vejle: Skærmbesøg har kun været afprøvet i halvanden måned, men allerede nu er der nogle klare fordele ved et skærmbesøg frem for et fysisk besøg.

- Med skærmbesøg er der ingen trafik og forsinkelser, og det er nemt at få kontakt til borgerne. De er heller ikke bundet til hjemmet som tidligere, men kan modtage skærmbesøg, hvis de for eksempel er på familiebesøg, da skærmen er mobil, siger Malene Birkemose Blæsberg og Karin Mohrsen, begge distriktsledere i hjemmeplejen i Vejle Kommune, om de foreløbige erfaringer, i en pressemeddelelse.

De to distriktsledere siger også, at medarbejderne også oplever det som en fordel.

- Nogle borgere kontaktes også via skærmen om morgenen. De bliver så bedt om at gå i gang med morgenplejen, inden vi kommer lidt senere. Det betyder, at borgerne får mulighed for at klare store dele af morgenplejen i eget tempo. Når hjælperne så kommer, kan de blot hjælpe med strømper, bukser, støttestrømper med videre, som borgerne reelt kun har behov for hjælp til, siger de to distriktsledere.

Annonce

Dialog om tilslutning

I begge distrikter bruges skærmen nu også som et arbejdsværktøj for medarbejderne.

Men distriktslederne understreger også, at det er vigtigt, at borgerne kan sige fra, og derfor foregår det i dialog, om man skal være med.

I første omgang tilbydes skærmbesøg til borgere tilknyttet de to hjemmeplejedistrikter, der dækker Bredsten, Give og Thyregod frem til april 2020.

I gennemsnit bliver der foretaget cirka 340 skærmbesøg om ugen i de to distrikter.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Vejle

Nøgne værker i Havnegade

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vejle

Jacob Bank bliver professionel

Ugeavisen Vejle

Tag på snapse-urtetur på heden

Annonce