Annonce
Ugeavisen Vejle

Vejle Kommune klarer trafiktest til den store guldmedalje

I år har 15 kommuner markeret sig som topscorere og gjort sig fortjent til en guldhjelm i Årets Trafiktest 2019. Vejle Kommune fik 81 point. Topscorer blev Esbjerg og Aabenraa kommuner med hver 95 point. PR foto
For 10. år i træk har Rådet for Sikker Trafik gennemført en test omkring kommunernes arbejde med trafiksikkerhed blandt børn og unge. I år har det udløst en guldhjelm til Vejle Kommune.
Annonce

Vejle Kommune: Hvert år kan landets kommuner melde sig til at deltage i Årets Trafiktest, som Rådet for Sikker Trafik står for. Trafiktesten følger kommunernes arbejde med at skabe fremtidens sikre trafikanter. Trafiktesten er blevet udført for 10. år i træk, og i år har 92 kommuner valgt at deltage. Resultatet af Årets Trafiktest 2019 viser, at Vejle Kommune gør en stor indsats, og at kommunen de senere år er steget i point i testen. I år har Vejle Kommune scoret 81 point og har dermed sikret sig en såkaldt guldhjelm for arbejdet med trafiksikkerhed blandt børn og unge.

- Vi er stolte af det flotte resultat i Vejle Kommune, hvor vi faktisk lægger os i Top 15 over de mest trafiksikre kommuner for børn og unge i landet. Vi har i år netop lanceret kampagnen "Godt på vej - træn i trafikken", som er rettet mod de yngste skolebørn fra 0. til 3. klasse - og især deres forældre. Med kampagnen fortæller vi forældre til de yngre børn, at de skal tage deres børn med ud i trafikken og træne og træne, så børnene lærer, hvordan de på et tidspunkt selv skal færdes korrekt og sikkert i trafikken. Med dette fine resultat for Vejle Kommune i Årets Trafiktest 2019, tænker vi, at vores "Godt på vej - træn i trafikken"-kampagne har båret frugt, og det er en dejlig bekræftelse af få, fortæller Camilla Mølgaard, projektleder i Teknik & Miljø i Vejle Kommune i en pressemeddelelse.

Annonce

Drøm om top tre

Arbejdet med trafiksikkerhed fortsætter over hele landet, og Rådet for Sikker Trafik gennemfører testen igen til næste år.

- Vi tror på, at vi med det fokus, vi har på de bløde trafikanter, også kan toppe testens liste næste år. I år har fokus været på de små i trafikken, men et fremtidigt fokus kunne også være de ældste klassetrin. Får vi også denne gruppe til at blive endnu mere opmærksomme i trafikken, tror og håber vi på, at næste år indbringer os endnu en guldhjelm og måske endda en plads i top tre på landsplan, siger Christoffer Aagaard Melson, formand for Teknisk Udvalg i Vejle Kommune.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce