Annonce
Ugeavisen Vejle

Vejle Musikteater bliver til et dukkehjem

Vejle: Vejle Musikteater inviterer  tirsdag 27. oktober klokken 19.30 på Det Kongelige Teaters opførelse af Ibsens "Et dukkehjem".

Henrik Ibsens kontroversielle mesterværk havde premiere i København i 1879. I dag er fortællingen om Nora fortsat ikonisk for alle menneskers længsel efter friheden til at bestemme over eget liv og skæbne.

Nora er gift med Helmer, der snart tiltræder sin nye stilling som bankdirektør. Han står overfor at træde op på karrierens og dermed samfundets øverste trin, og han tager Nora med sig. Men Nora har en hemmelighed, der kan knuse Helmers drømme om ære og agtelse. Da det virkelig brænder på og hemmelighederne afsløres, er Helmer ikke villig til at ofre sig for Nora. Hun må indse, at deres kærlighed kun har været en leg, at hun aldrig har levet sit eget liv og til slut må tage skæbnen i egne hænder.

Annonce

140 år efter fortæller dramaet os stadig, hvor svært det er at være menneske og stole på den, man elsker. Eller tror, man elsker. For Nora tror, hun elsker Helmer. Hun må dog indse, at hun slet ikke ved, hvad det vil sige at elske endsige at være et menneske.

-feldt

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce