Annonce
Ugeavisen Vejle

Vejle-restauratør får penthouse-køkkenhave: Grøntsagerne er blevet så dyre, at kokken nu vil dyrke dem på taget, og du kan få serveret bobler i haven

Rick Carlsson, indehaver af Madrick i Vejle Midtpunkt, udvider også sin restaurant. Det sker i samarbejde med udlejeren Bo Svenningsen, t.v., fra Bo-To Ejendomme. Foto: Flemming Larsen
Siden åbningen i januar 2018 har indehaveren af Madrick, Rick Carlsson, allerede udvidet sin restaurant én gang. Nu er der nye udvidelser på vej: En tagterrasse, hvor han vil dyrke sine egne grøntsager og servere - og selve restauranten skal også være større.

Vejle: Prisen på grøntsager er på himmelflugt. Det får nu  kokken Rick Carlsson, indehaver af Restaurant Madrick i Vejle Midtpunkt, til at tænke anderledes: Vejle-restauratøren har af sin udlejer, Bo Svenningsen fra ejendomsselskabet Bo-To Ejendomme, overtaget en penthouse-køkkenhave få skridt fra restauranten.

Den hemmelige køkkenhave er på godt 130 kvadratmeter.

- I køkkenhaven, der ligger under åben himmel i Vejle Midtpunkt, nemlig oppe på taget, vil jeg forspire nogle grøntsager i et drivhus. Og så skal der være masser af urtekasser, hvor jeg vil dyrke nogle af de mange krydderurter, jeg bruger i mine retter.

Annonce

- Grøntsager og krydderurter er blevet en stor udgift på budgettet. Og når jeg selv dyrker dem, er jeg heller ikke afhængig af andre, siger Rick Carlsson.

Senere har han også planer om et orangeri og små borde og stole på tagterrassen.

- Det giver mig mulighed for at servere nogle bobler eller nogle af de safte, jeg allerede selv fremstiller i dag, lyder det fra kokken.

Rick Carlsson, indehaver af Madrick Vejle, har overtaget Vejles hemmelige taghave. Her vil han dyrke sine egne grøntsager, og servere bobler og safte for sine gæster. Foto: Yilmaz Polat

Lækkert mad med en tvist af innovation

Siden Rick Carlsson åbnede sit spisested i januar 2018, har huset været gennem en fantastisk udvikling: Dengang blev der eksempelvis serveret koldrøget, færøsk laks med otte forskellige slags salater af krydderurter, mormordressing, rygeostcreme og citron til forret eller confiteret, sprødstegt andelår serveret med en kartoffel eller grov kartoffelmos med salat af krydderurter til hovedret.

- Jeg har siden åbningen lyttet meget til mine gæster, men kan fortsat godt lide at overraske dem: Servere mad, der smager af noget. Lækre retter, der oser af min passion for veltilberedt mad, forklarer Rick Carlsson.

Annonce

Klar til foråret

Vejle-restauratøren regner med at være klar med sin nye tagterrasse til foråret.

- Jeg ser terrassen som et supplement til min restaurant. Og jeg glæder mig til at servere eksempelvis drinks med havtorn, hyldeblomst, rebs, brombær og solbær. Eller at servere en ret, hvori spiselige blomster også er en del af retten, siger Rick Carlsson.

Samtidig med indvielsen af den nye tagterrasse, går Rick Carlsson i samarbejde med sin udlejer også i gang med at udvide selve restauranten.

Restauranten skal efter planerne udvides med en trekantet glaskarnap, der arkitektonisk passer til bygningen.

- Det er anden gang, jeg udvider. Først fra 11 pladser til 42 pladser. Ved at udvide med en glaskarnap, bliver der plads til 55 gæster, siger Rick Carlsson.

Annonce
Annonce
VEJLE

Vejle Spildevand skal opspore corona i vandet fra dit toilet: Smitten kan måles i kloakken, inden du bliver syg

Annonce
Annonce
Tørring Folkeblad

Trods bugnende ordrebøger: Mangel på arbejdskraft får sognegårds-forpagter til at kaste håndklædet i ringen

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vejle

Kelvin legede med dukker som barn: I hans nye frisørforretning får du mere end en klipning

Ugeavisen Vejle

Der skal en ninja til at slå rekorden: Vejle-tallet er på 12.000, og det stiger stadig

Ugeavisen Vejle

Du vil jo gerne være med i klubben, ik' Mulle?: 'Det er meget mere end en filmklub' - her er de nye film

Ugeavisen Vejle

Vejle-restauratør får penthouse-køkkenhave: Grøntsagerne er blevet så dyre, at kokken nu vil dyrke dem på taget, og du kan få serveret bobler i haven

Ugeavisen Vejle

Filmstrimlen rulles atter ud: Viser film i Vejle om ulovlig sex

Ugeavisen Vejle

Vejle-tøjhandler klar til agent 007: Det bliver i bedste James Bond-stil, og du møder smukke bond-babes

Ugeavisen Vejle

Michelin til McBurnie: Restaurant Lyst fik en stjerne, og Vejle har nu to Michelin-restauranter

Ugeavisen Vejle

Bjarke fra Aale startede IT-virksomhed ti dage før corona-nedlukning: Foresight overlevede og går nu efter guldet

Ugeavisen Vejle

Eksklusiv fødselsforberedelse er nu noget, som tilbydes i Vejle: Marianne og Lone er sikre på, at de har mere at give

Ugeavisen Vejle

Køb en bid af Vejle Stadion: Gamle projektører bliver lavet til VB-lamper - et must for en ægte fan

Ugeavisen Vejle

Michelin-status er ingen garanti for indtjening: Derfor er stjernerne så eftertragtede - selv om flere modtagere er gået konkurs

Ugeavisen Vejle

Vejle varmer op til Tour de France: Mød flere af cykelheltene

Ugeavisen Vejle

Så er der sat dato på: Om et år dropper Vejles bybusser udstødningsrøret og motorstøjen

Ugeavisen Vejle

Mølholm flytter fra villakvarter til industrigrund: Vejle-dreng skal stå i spidsen for den store forvandling

Ugeavisen Vejle

Her kan du ikke bare være med: Du skal først til optagelsesprøve, og det kan blive dit erhverv

Ugeavisen Vejle

Japansk vildbasse: Skabt til at tackle terræn

Ugeavisen Vejle

Sådan falder Michelin-stjernerne: Madanmeldere har spist sig mætte i Trekantområdet - nu er deres dom over restauranterne lige om hjørnet

Ugeavisen Vejle

Ugens foto: Fiskehandleren har gjort holdt på Nørretorv

Ugeavisen Vejle

Irmas brevkasse: Barnet tåler ikke alt det slik

Ugeavisen Vejle

Ny massageterapeut åbner firma hos Apollo Fitness: Felix giver massage til blandt andet kræft- og dialysepatienter

Ugeavisen Vejle

Biblioteket anbefaler: Læs uden for din komfortzone - prøv en gysertegneserie

Annonce