Annonce
Ugeavisen Vejle

Vejle-restauratør får penthouse-køkkenhave: Grøntsagerne er blevet så dyre, at kokken nu vil dyrke dem på taget, og du kan få serveret bobler i haven

Rick Carlsson, indehaver af Madrick i Vejle Midtpunkt, udvider også sin restaurant. Det sker i samarbejde med udlejeren Bo Svenningsen, t.v., fra Bo-To Ejendomme. Foto: Flemming Larsen
Siden åbningen i januar 2018 har indehaveren af Madrick, Rick Carlsson, allerede udvidet sin restaurant én gang. Nu er der nye udvidelser på vej: En tagterrasse, hvor han vil dyrke sine egne grøntsager og servere - og selve restauranten skal også være større.

Vejle: Prisen på grøntsager er på himmelflugt. Det får nu  kokken Rick Carlsson, indehaver af Restaurant Madrick i Vejle Midtpunkt, til at tænke anderledes: Vejle-restauratøren har af sin udlejer, Bo Svenningsen fra ejendomsselskabet Bo-To Ejendomme, overtaget en penthouse-køkkenhave få skridt fra restauranten.

Den hemmelige køkkenhave er på godt 130 kvadratmeter.

- I køkkenhaven, der ligger under åben himmel i Vejle Midtpunkt, nemlig oppe på taget, vil jeg forspire nogle grøntsager i et drivhus. Og så skal der være masser af urtekasser, hvor jeg vil dyrke nogle af de mange krydderurter, jeg bruger i mine retter.

Annonce

- Grøntsager og krydderurter er blevet en stor udgift på budgettet. Og når jeg selv dyrker dem, er jeg heller ikke afhængig af andre, siger Rick Carlsson.

Senere har han også planer om et orangeri og små borde og stole på tagterrassen.

- Det giver mig mulighed for at servere nogle bobler eller nogle af de safte, jeg allerede selv fremstiller i dag, lyder det fra kokken.

Rick Carlsson, indehaver af Madrick Vejle, har overtaget Vejles hemmelige taghave. Her vil han dyrke sine egne grøntsager, og servere bobler og safte for sine gæster. Foto: Yilmaz Polat

Lækkert mad med en tvist af innovation

Siden Rick Carlsson åbnede sit spisested i januar 2018, har huset været gennem en fantastisk udvikling: Dengang blev der eksempelvis serveret koldrøget, færøsk laks med otte forskellige slags salater af krydderurter, mormordressing, rygeostcreme og citron til forret eller confiteret, sprødstegt andelår serveret med en kartoffel eller grov kartoffelmos med salat af krydderurter til hovedret.

- Jeg har siden åbningen lyttet meget til mine gæster, men kan fortsat godt lide at overraske dem: Servere mad, der smager af noget. Lækre retter, der oser af min passion for veltilberedt mad, forklarer Rick Carlsson.

Annonce

Klar til foråret

Vejle-restauratøren regner med at være klar med sin nye tagterrasse til foråret.

- Jeg ser terrassen som et supplement til min restaurant. Og jeg glæder mig til at servere eksempelvis drinks med havtorn, hyldeblomst, rebs, brombær og solbær. Eller at servere en ret, hvori spiselige blomster også er en del af retten, siger Rick Carlsson.

Samtidig med indvielsen af den nye tagterrasse, går Rick Carlsson i samarbejde med sin udlejer også i gang med at udvide selve restauranten.

Restauranten skal efter planerne udvides med en trekantet glaskarnap, der arkitektonisk passer til bygningen.

- Det er anden gang, jeg udvider. Først fra 11 pladser til 42 pladser. Ved at udvide med en glaskarnap, bliver der plads til 55 gæster, siger Rick Carlsson.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Vejle

Optiker i Bredballe under tvangsopløsning: Butikken er allerede lukket

Annonce
Annonce
Ugeavisen Vejle

Her handler det om livskvalitet: Ny klinik i Vejle med fokus på underlivet

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vejle

Unik biograf får kæmpe opgradering: 'Hvis det regner i en film, vil gæsterne føle, at det også regner på dem i salen'

Ugeavisen Vejle

Se de mange billeder: Ingen stress eller klemte børn - Julemanden kom hele tre gange og fik nøglen til alle byens huse

Ugeavisen Vejle

Ny restaurant åbnet: Allan tænder op i den originale stenovn

Ugeavisen Vejle

Herremagasin indsamler sækkevis af tøj til hjemløse og misbrugere: Kom gerne forbi med det du har, lyder opfordringen

Ugeavisen Vejle

26-årig åbnede ny butik i oktober, men han mangler allerede varer: 'Jeg skulle være hurtig, inden andre fik ideen'

Ugeavisen Vejle

25-års jubilæum i Vestjysk Bank Vejle

Ugeavisen Vejle

Spillede quarterback i klubbens aller første kamp: Nu - 30 år senere - skal Peter Worm være træner for Razorbacks

Ugeavisen Vejle

Vejle har fået ny økonomichef: Bor i Bredsten - og spiller musik i fritiden

Ugeavisen Vejle

Ugens foto: Eksport af oste fra DOFO

Ugeavisen Vejle

Irmas brevkasse: Konen drikker alt for meget

Ugeavisen Vejle

Biblioteket anbefaler: En rigtig julehistorie for hele familien

Ugeavisen Vejle

Hed december med sexlegetøj og blid bondage: De er pivfrække i Vejle Ø

Ugeavisen Vejle

Hver tredje vejlenser har en i omgangskredsen: Det bør være en pligt at hjælpe, og man får det godt med sig selv

Ugeavisen Vejle

Ugens læserfoto: Og vinderen er...

Ugeavisen Vejle

Her er alle navnene: Rock i Byparken har programmet klar til 2022

Ugeavisen Vejle

Psykiater i Vejle: Dette er din superkraft - brug den, hvis du vil være glad og lykkelig

Ugeavisen Vejle

Skøjtebanens køleanlæg er kollapset: Kommunen lejer sig til is i Mariaparken

Ugeavisen Vejle

Islandsk trold mere levende end nogensinde: Hun tager børnene med på en rejse

Ugeavisen Vejle

Glem alt om luksusfælder: Slut med at unge skal gå konkurs

Ugeavisen Vejle

Bryggen i Vejle bliver elektrisk: Her får du alt at vide om elbiler

Ugeavisen Vejle

Vejles nye værtinde: Navnet er Victoria - og du må spørge hende om alt muligt

Annonce