Vejle: Konfirmationsfesterne i både april og maj er aflyst. Det mærker restaurationsbranchen i Vejle, for selv om festerne bliver flyttet til nye datoer, er der ikke altid plads i kalenderen hos hoteller og restauranter i Vejle.
Restaurant Skyttehuset er de store festers sted. Og ifølge restauratør Søren Riis, forpagter af Restaurant Skyttehuset, er halvdelen af årets konfirmationsfester hos ham væk.
- Vi har normalt 28 konfirmationsfester og 20 fester ud af huset. Som det ser ud lige nu finder de første konfirmationer formentlig først sted i juni.
- Konfirmationerne i både april og maj bliver flyttet, men det kommer ikke os til gode. For på de datoer, festerne bliver flyttet til, har vi andre fester i huset, siger Søren Riis.
Fortvivlet far om konfirmationsdatoerneDet er som om præsterne er konger i eget kongerige.
Burde have talt sammen
Ifølge Vejle-restauratøren burde præsterne i de forskellige sogne have koordineret de nye datoer med restaurationsbranchen.
- Det havde ikke bare hjulpet os, men også de forældre som nu får svært ved at finde et nyt sted at holde festen.
- Jeg kunne for eksempel godt have tænkt mig, at flere havde tænkt et par weekender i begyndelsen og slutningen af juli ind, ligesom søndage også ville være godt at have med i regnestykke. Jeg har netop talt med en fortvivlet far, som i 2017 bestilte konfirmation til afholdelse store bededag i år, og som nu ikke har noget sted at holde den, forklarer Søren Riis, der også er forpagter af Lindved Sognegård, hvor billedet med hensyn til aflysninger af konfirmationsfesterne er det samme.
Nervøse forældre
Billedet er det samme hos Thinggaard Food, der også har mange kunder i telefonen lige nu.
- Vi leverer mad til mange konfirmationsfester, nemlig til de fester, der bliver holdt i lejet festlokale eller derhjemme. Lige nu oplever vi, at nogen ringer for at aflyse. Andre ringer for at flytte datoen, siger Simon Pedersen fra Thinggaard Food.
Han næver, at det selvfølgelig er muligt at ombooke bestillingen i takt med at regeringen rykker datoen for genåbningen.
- Lige nu har vi mest travlt med at fortælle kunderne, at vi først begynder at planlægge deres fest, når datoen ligger elendig fast. Det hænger samen med, at vi gerne vil kunne tilbyde menuer med råvarer i sæson, forklarer Simon Pedersen.