Annonce
vejle

Vejle sætter en nål i danmarkskortet: Fem timers tv-show skal sendes fra Vejle Musikteater

Her er et glimt af Danmarks Indsamling 2014, hvor Medina var med. Arkivfoto: Christian Lilliendahl/Ritzau Scanpix
Næste års Danmarks Indsamling skal sendes direkte fra musikteateret i Vejle, hvis nye direktør har arbejdet i flere måneder på at lande aftalen.
Annonce

Vejle: Vejle Musikteater skal være vært for næste års udgave af indsamlings- og tv-begivenheden Danmarks Indsamling.

- Vejleområdet kommer på danmarkskortet og bliver synligt. Det bliver godt for egnen.

Sådan siger direktør i Vejle Musikteater, Mette Kier, til nyheden om, at DR1's "Danmarks Indsamling" næste år skal sendes fra musikteateret.

Lørdag 1. februar 2020 ruller fem timers direkte tv fra Vejle-egnen over seernes fjernsyn. Det er første gang, programmet sendes fra det syddanske område. I alt har det været sendt 14 år på stribe, og senest blev det sendt fra Musikkens Hus i Aalborg.

- Udsendelsen kommer til at involvere hele kommunen og bliver en mulighed for at samarbejde på tværs mellem borgerne, kommune, politikere og erhvervslivet. Programmet er en blanding af koncerter, kendisser, man kan ringe til, og indslag med indsamlere fra området, fortæller direktøren.

Hun har arbejdet på at få arrangementet til Vejle, lige siden hun for nogle måneder siden fik at vide, at hun skulle være leder af musikteatret.

- Jeg er stolt over at kunne lande denne aftale. Det promoverer både teateret og byen og giver os noget at være sammen om, siger hun.

I pressemeddelelsen om nyheden citeres borgmester Jens Ejner Christensen (V) for disse ord:

"Danmarks Indsamling er et imponerende projekt, hvor det hvert år lykkes de humanitære organisationer at stå sammen og samle penge ind til børn i nød. Et projekt, som Vejle Kommune selvfølgelig bakker op om, og som jeg håber, at både borgere, foreninger og virksomheder vil involvere sig i."

DRs redaktør for programmet, Anders Thomsen fremhæver de flotte rammer i Vejle Musikteater som en del af grundlaget for udvælgelsen af Vejle som værtsby.

Jeg er stolt over at kunne lande denne aftale. Det promoverer både teateret og byen og giver os noget at være sammen om.

Mette Kier

Børn på flugt

  • 2020-temaet for "Danmarks Indsamling" er "Børn på flugt".
  • Danmarks Indsamling har gennem årene indsamlet over en milliard kroner.
  • I 2019 blev resultatet 71,7 millioner kroner.
  • Pengene har givet mulighed for at støtte de 12 største humanitære organisationer i Danmark og deres indsats i Afrika, Asien og Latinamerika.
Musikteaterets direktør Mette Kier har i flere måneder arbejdet på at få næste udgave af DR's Danmarks Indsamling til Vejle. Onsdag formiddag kunne hun offentliggøre, at programmet sendes fra Vejle 1. februar 2020. Arkivfoto: Morten Pape
Vejle Musikteater skal være vært for næste udgave af Danmarks Indsamling. Arkivfoto:
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vejle

Bager med på madspilds-app

Annonce