Annonce
Ugeavisen Vejle

Vejle tager temperaturen på Parasporten

Nick Horup er oplægsholder ved arrangementer. Pressebillede
Foreningslivet i Vejle Kommune sætter fokus på inklusion med oplæg af Nick Horup, paneldebat og sparring.
Annonce

Vejle: Mennesker med funktionsnedsættelser og psykiske vanskeligheder skal i højere grad være en del af livet i de lokale idrætsforeninger. Det øger nemlig livskvaliteten at være en del af et idrætsfællesskab.

Derfor tilbyder Vejle en aften med inspiration og idéer til byens mange foreninger om, hvordan de kan sikre større inklusion.

- Inklusion kommer ikke af sig selv. Hos DGI Østjylland oplever vi, at viljen er der, men at der kan være brug for inspiration og motivation til, hvordan foreningerne kan lykkes med at få flere inkluderet i det gode idrætsliv. Denne aften vil give viden til at komme i gang og bidrage til, at foreningslederne kan omsætte ideer til handling, siger Helle Heide, inklusionskonsulent hos DGI Sydøstjylland i en pressemeddelelse om inklusion.

Inspirationen og ideerne skal blandt andre komme fra journalist Nick Horup, som er mest kendt for sine programmer, der fulgte Morten og Peter med Downs syndrom over en årrække i "Gak Gak"-serien.

Gennem et oplæg vil Nick Horup udfordre fordomme og sætte spørgsmålstegn ved, hvad der er normalt og om normalen overhovedet kan defineres. Netop fordomme og uvidenhed er ofte en barriere, når idrætsforeninger skal invitere eksempelvis psykisk sårbare ind i deres fællesskaber.

- Vi ved at Nick Horup har formået at ændre mange danskeres holdninger gennem sine programmer, og vi er derfor glade for, at han vil dele sine tanker og ideer. Vi ved, der kan være barrierer, når vi arbejder med Parasport, og derfor er der vigtig inspiration at hente gennem levende fortællinger og succeshistorier, siger Lykke Guldbrandt, idrætskonsulent i Parasport Danmark.

Inspirationsaftenen skulle gerne føre til, at flere foreninger får mod på at inkludere mennesker med handicap og vil benytte sig af den hjælp og støtte, der findes i Vejle Kommune.

Vejle Kommune arbejder målrettet for at forbedre idrætsvilkårene for mennesker med handicap gennem Parasportsrådet, og kommunen har en erklæret ambition om at blive Parasportens hovedstad.

Arrangementet finder sted torsdag den 3. oktober klokken 17 på Campus Vejle.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vejle

Bager med på madspilds-app

Annonce