Annonce
Ugeavisen Vejle

Vejle vil klare sig selv: Ny brandchef har selv været brandmand

Vejles nye brandchef hedder Thomas Dietz. Han har mange års erfaring i ledelse af brandvæsener fra sine 28 år hos Falck. Foto: Vejle Kommune
Den nye brandchef, som skal opbygge Vejles eget brandvæsen, hedder Thomas Dietz. Han har blandt andet ledet alle Falcks brandvæsener i Jylland og på Fyn.

Vejle: Det er en erfaren beredskabschef, som skal stå i spidsen for at opbygge et helt nyt Vejle Brandvæsen, efter at kommunen for nylig besluttede at trække sig ud samarbejdet med nabokommunerne i TrekantBrand.

Thomas Dietz kommer fra et job som brandchef i Falck, hvor han har været driftsansvarlig for Falcks brandvæsener i Jylland og på Fyn, som blandt andet omfatter 97 brandstationer og et uddannelsescenter.

Thomas Dietz, der er 51 år, har stået i spidsen for en omlægning af alle Falcks brandforretninger i Danmark.

I en pressemeddelelse fra Vejle Kommune kan man blandt andet læse, at den nye beredskabschef i sin tid hos Falck skabte én samlet brandledelse og ét driftsområde i det vestlige Danmark. Thomas Dietz har arbejdet i Falck i 28 år og har siden 1999 været ansat i en række chefjob.

Han er oprindelig uddannet brandmand og har siden taget lederuddannelse og videreuddannet sig, blandt andet med en diplomuddannelse i ledelse.

Annonce

Ny brandchef bor i Aarhus

Thomas Dietz ser frem til at være med til at skabe et helt nyt brandvæsen. I pressemeddelelsen er han citeret for følgende udsagn:

- Jeg glæder mig rigtig meget til sammen med en række kommende medarbejdere hos Vejle Brandvæsen at skulle opbygge og drive et robust, handlekraftigt, udviklingsorienteret og borgernært brandvæsen.

- Det er en utrolig spændende opgave i en unik kommune, der venter. Der er ikke mange, der får et sådan tilbud, og derfor er jeg også rigtig glad, stolt og ydmyg over at skulle stå i spidsen for et "nyt" Vejle Brandvæsen, tilføjer Thomas Dietz.


Jeg glæder mig rigtig meget til at skulle opbygge og drive et robust og borgernært brandvæsen.

Thomas Dietz


Michael Sloth, direktør for Teknik & Miljø i Vejle Kommune, glæder sig til samarbejdet med den nye beredskabschef.

- Vores nye beredskabschef har via sit arbejde i diverse styregrupper et stort netværk inden for Danske Beredskaber, beredskabsstyrelsen, Beredskabsforbundet og politiet. Jeg er sikker på, at Thomas Dietz med sit overblik, samarbejdsevner, handlekraft og udsagn om, at målet for en sammenlægning altid er at få skabt den bedste arbejdsplads, bliver en stor gevinst for vores nye brandvæsen, siger Michael Sloth i pressemeddelelsen.

Thomas Dietz er gift og har to børn. Familien bor i Aarhus, og den nye beredskabschef tilbringer fritiden sammen med familie og venner og nyder hus og have i Hasselager, løbeture og skolebestyrelsesarbejde. Og så er han aktiv i erhvervsnetværket i Aarhus.


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce