Annonce
Ugeavisen Vejle

Vejlensere smager saucen til

Jesper Hedegaard Schmidt og Benni Olsen, indehaverne af Food Production, har ikke fortrudt, at de tog initiativ til deres sovseeventyr. Foto: Flemming Larsen
Food Production står blandt andet bag fem af saucerne hos Restaurant Bone´s, og lokalt smager Vejle-firmaet også saucen til for Olaf Sand & Co. Flere af kunderne bruger også firmaet til udvikling af nye saucer.
Annonce

Vejle: "En sovs skal opfostres som et menneske. Skal ha' konstant opmærksomhed. Skal være omgivet af usædvanligt stor mængde kærlighed, og det har denne her sovs ikke været udsat for, den er fortsat på fosterstadiet".

Citatet er hentet fra Blinkende Lygter, hvor Frits Helmuth i skikkelse af lægen Carl forsøger at lære en bande kriminelle at lave sauce (Læs: Sovs) på en kro uden for Fredericia, som banden har slået sig ned på, efter at have stjålet fire millioner kroner.

Arne i skikkelse af Mads Mikkelsen lærer aldrig at lave sauce i modsætning til indehaverne af Food Production, Benni Olsen og Jesper Hedegaard Schmidt. Man skal nemlig ikke have været sammen med Olsen og Hedegaard Schmidt i mange minutter for at mærke deres passion for sauce.

Jesper Hedegaard Schmidt

2002: Uddannet kok hos Restaurant Skyttehuset i Vejle.

2008: Køkkenchef hos Hotel Propellen i Billund.

2010: Faglærer for gastronomer på Hansenberg i Kolding.

2015: Konsulent hos Unilever.

2017: Medejer af driftsselskabet bag Restaurant Skyttehuset.

2019 Medejer af Food Production.

Annonce

En dyb passion

Vi, saucemagerne og avisens madglade journalist, smager saucen til på gården Idashøj, der ligger på Jerlevvej 40 i Jerlev lidt uden for Vejle. Her har firmaet Food Production simret i godt to og et halvt år. Det ekstra krydderi her, er den dybe passion.

- Vi talte om sauce over et glas rødvin. Fik en ærlig snak om, hvad én god sauce består af. Talte om, at vi med den viden og knowhow, vi begge har inden for restaurationsbranchen, burde lave en sovsefabrik. Og set i lyset af, at mange restauranter mangler kokke i køkkenet, fordi de unge kokke hellere vil have et 8 til 16 job i for eksempel en kantine i en større virksomhed, gik vi i gang.

- Da vi havde været i gang i et halvt år kunne vi godt se, at beslutningen var den rigtige. Mavefornemmelsen var der jo også fra begyndelsen hos os begge, det at producere sauce af en ordentlig kvalitet, nemlig af gode, danske råvarer, siger Jesper Hedegaard Schmidt med et drenget smil på læben, når ja, i modsætning til Carl i Blinkende Lygter.

Jesper Hedegaard Schmidt var på det tidspunkt medejer af driftsselskabet bag Restaurant Skyttehuset i Vejle.

Benni Olsen havde i knap 10 år, fra 2010 til 2019, stået bag cateringfirmaet Idashøj på gården i Jerlev.

I dag tæller kundekredsen et par håndfulde kunder inden for restaurationsbranchen, som d'herrer selv har været beskæftiget i ad flere omgang, og som de leverer mellem to og fem tons sauce til om ugen, når det går vildest for sig.

- Vi står blandt andet bag fem af saucerne hos Restaurant Bone´s, og lokalt smager vi saucen til for Olaf Sand & Co. Flere af vores kunder bruger os også til udvikling af nye saucer.

- De kommer her i huset, og så går vi ellers i gang med at smage, forklarer Jesper Hedegaard Schmidt, mens vi smager en dejlig cremet, bearnaise til.

Annonce

Ikke en billig sauce

Olsen og Schmidt erkender, at de ikke er de billigste i branchen.

- Man vil helt sikkert kunne gå ud og finde en billigere sauce end dem vi fremstiller, men det er ikke konceptet hos Food Production. Og det er heller ikke der, vores kunder er. Tværtimod. De ved, at kvaliteten er det vigtigste for os. Når saucen er det ekstra krydderi, løfter vi en tung byrde væk fra mange restaurationers arbejdspres. De behøver ikke tænke over, hvordan saucen smager, de har selv været med til at smage den til.

- Derfor kan kokkene i de enkelte restauranter koncentrere sig om maden, og hvordan retterne ser ud på tallerkenerne, forklarer Jesper Hedegaard Schmidt, der sammen med sin kompagnon som et eksempel også leverer mange af de saucer, der er i vores festmenuer, når vi bestiller en tre eller fem retters menu hos en af de lokale restauratører til jul, nytår og til andre store familiesammenkomster.

Benni Olsen

1997: Uddannet slagter.

2001: Slagtermester i Føtex.

2002 Frysehuset Cool Star.

2010: Indkøbs- og Logostikchef.

2010: Cateringfirmaet Isahøj.

2019: Medejer af Food Production.

Annonce

Vokser stille og roligt

Siden begyndelsen for to og et halvt år siden er Food Production da også vokset stille og roligt.

- Vi greb en idé på det rigtige tidspunkt og forfulgte den med vores viden og passionen for den gode smag, lyder det fra d'herrer, der tilføjer, at prisen på en velsmagende sauce afhænger af, hvad der kommer i den.

Det var måske i virkeligheden det, Arne i Blinkende Lygter ikke havde forstået.

Ligesom han selvfølgelig også manglede kærligheden til og passionen for den sovs han rørte i...

Food Production står blandt andet bag fem af saucerne hos Restaurant Bone´s, og lokalt smager Vejle-firmaet også saucen til for Olaf Sand & Co. Foto: Flemming Larsen
En sovs skal opfostres som et menneske. Skal ha' konstant opmærksomhed. Skal være omgivet af usædvanligt stor mængder kærlighed, lyder det i filmen Blinkende Lygter. Jesper Hedegaard Schmidt er enig. Foto: Flemming Larsen
Food Production producerer i dag mellem to og fem tons sovs om ugen. Foto: Flemming Larsen
Undervejs kontrolvejes sovsen. Foto: Flemming Larsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce