Annonce
Ugeavisen Vejle

Vejlenserne er også vilde med ferier og film

Vinterferien er en travl omgang i landets biografer. Også i Vejle, hvor det forventes, at der kommer 1200-1300 gæster igennem Lido Biograferne. Om dagen. Foto: Michael Svenningsen
Lido Biograferne forventer 12-15.000 besøgende hen over vinterferien - og det på trods af, at der ikke er nogen "guldkalve" fra Disney i år.
Annonce

Vejle: Film skal ses i biografen, lyder det fra anmeldere og biografer. Og spørger man danskerne, er de helt enige.

Danmarks Statistik oplyser i en pressemeddelelse, at danskerne strømmer til biograferne i vinterferien. Over en halv million billetter langes over disken, og det er især københavnere og nordsjællændere, der vælger at lufte polypperne til lyden af knitrende slikposer.

- Vinterferien er år efter år en af de tre uger på året, hvor der sælges allerflest biografbilletter i Danmark. I 2018 blev der solgt 540.000 biografbilletter alene i vinterferien, hvilket gjorde ugen til den tredjebedst sælgende uge, kun overgået af juleferien og efterårsferien, lyder det fra Danmarks Statistik.

Sådan spørges der

Sådan spørger Danmarks Statistik til vores biografvaner

- I Kulturvaneundersøgelsen bliver et repræsentativt udvalgt udsnit af befolkningen spurgt om deres kultur- og fritidsvaner.

- Kulturvaneundersøgelsen 2018 dækker perioden tredje kvartal 2018 til andet kvartal 2019.

- Værdierne i årsdatasættet er beregnede ud fra 12.344 kvartalsvise besvarelser. Besvarelser er vægtet og opregnet til befolkningen over 15 år.

- Svarpersonerne spørges blandt andet om, hvorvidt de har været i biografen inden for de seneste tre måneder.

kilde: Danmarks Statistik

Annonce

Julen slog alle rekorder

I Jylland kan der ikke prales af så høje besøgstal i biograferne, men det er i det østjyske, interessen er størst, når vi snakker Jylland.
Og i den henseende hjælper Vejle godt til, for her er man vilde med dramaer i biografmørket, fortæller direktør i Lido Biograferne, Henrik Daugaard.
- Jeg forventer en travl vinterferie. Ikke den travleste nogensinde, men der er indkaldt en tredjedel mere personale end i en normal uge til at sælge billetter, vand, popcorn, at billettere, vise film og rydde op, siger han.
Biografchefen, der har drevet biograf i Vejle i snart 30 år, kan samtidig prale lidt af en aktuel rekord. Årets juleferie blev nemlig den vildeste.
- Vi havde 2000 besøgende om dagen i juleferien, og det er årets bedste juleferie nogensinde. I vinterferien ligger vi typisk på 1200-1300 om dagen. I år vil jeg gætte på, at vi over i alt 10 dage, som vinterferien strækker sig over, rammer 12-15.000 besøgende, siger han.
Med til forklaringen på de pæne besøgstal hører, at Lido Biograferne også er begyndt at åbne tidligere i ferierne. Allerede fra klokken 10 kan man nu lade sig opsluge af det store lærred.
Annonce

Bond til april

Når vinterferien næppe bliver den travleste i år, skyldes det ifølge Henrik Daugaard, at det ikke er fra Disneys øverste hylde, vi finder premiererne i denne omgang.
- Det kommer altid an på filmene, og i år har vi ingen guldkalve fra Disney i vinterferien, siger han om manglen på de topsællerter til børnene, der kan sætte rekorder.
Klovn-filmen er et af de store trækplastre her i vinterferien, og det gælder også børne- og familiefilm, som der er flere af i såvel vinterferien som andre ferier.
Og forude venter så næste ferie - påsken. Den begynder med et brag, når den nye James Bond-film, "No time to die", får premiere.
Så måske kommer her endnu en rekord?
Som filmfan kan det føles som no time to wait. Det bliver man dog nødt til lidt endnu - den rammer landet 2. april.
Annonce
Annonce
Ugeavisen Vejle

Nøgne værker i Havnegade

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vejle

Jacob Bank bliver professionel

Ugeavisen Vejle

Tag på snapse-urtetur på heden

Annonce