Vejle - Eliska Hansen byder på skummende, mørkt øl, altså en smagsprøve af de bedre.
Hun kommer fra det sydlige Tjekkiet, tæt på den slovenske og østrigske grænse.
- Så jeg kommer egentlig fra et område, hvor man laver vin, siger Eliska Hansen, der flyttede til Danmark for snart mange år siden. Hun har kastet sig over import af tjekkisk øl, som primært sælges som firmagaver, men også til specialbutikker.Mens jeg smager tjekkisk øl, fanger mit næsebor en duft af fremmed, krydret mad. Og ved en tredje bod bydes der på kransekager, muffins og flødeboller.
Jo, både små, lokale og udenbys producenter af øl og fødevare af høj kvalitet kræser for publikum. Fødevarefestivalen, der finder sted i denne weekend, er et stort veldækket bord for madnørder og alle os andre livsnydere. Festbordet er dækket op i Spinderihallerne, hvor det både er muligt at smage, men også få viden. Således får man et nyt og anderledes syn den for eksempel tjekkisk øl, når man først har talt med den ølmageren. Og man skal ikke være sammen med hende i mange minutter før man forstår hendes kærlighed til og passion af den velsmagende øl fra Tjekkiet, der måske er verdens bedste.